Menü

About Us: Hogyan mutasd be a céged?

Az About Us oldal tulajdonképpen a céged bemutatkozásaként funkcionál, így az első benyomás kialakításában óriási szerepe van. Jó esetben nem csak hasznos és érdekes információt tartalmaz rólad, illetve a cégedről, de felöleli a márka egészét mind az arculat, mind a filozófia szempontjából. Ez bizony nehéz és nagyon összetett feladatnak tűnik, de szerencsére nem csak egy helyes megoldás létezik, és máris mutatok néhány példát, amit inspirációként használva biztosan sikert aratsz majd.  

1. About us hagyományosan

A hagyományosnak mondható, csoportképes megoldást is lehet nagyon elegánsan csinálni. Az egyének kihangsúlyozása helyett válasszatok egy közös stílust, közös színt és öltözzön mindenki úgy. Helyszínként lehetőleg ne az iroda fehér falát nézzétek ki, érdemes akár be is ruházni egy rendes helyszínre, ami elég impozáns lesz ahhoz, hogy prezentálja a céget. Persze, ha egy belvárosi lakás az iroda és ti a gödöllői kastélyban fotózkodtok, az szép lesz, de nem feltétlen jó, így törekedjetek arra, hogy a háttér is illeszkedjen az arculathoz! Az egymás mellett álldogáló póz helyett nyugodtan válasszatok valami lazábbat, elegánsabbat, a lényeg, hogy ne úgy nézzetek ki, mint akiket karóba húztak a fotó előtt. A bájmosolyt is ki lehet hagyni, de ha fiatalos, vidám munkahelyen dolgoztok, akkor a teli szájból nevetés is szóba jöhet. A lényeg, hogy a kép legyen egységes és profilba vágó.

about us 2

 

2. Játékosan

Ha szeretnél eltérni a megszokottól, tedd félre a kamerát és ragadd meg a ceruzát vagy adott esetben az egeret és helyettesítsd grafikával az olykor elcsépelt fotókat. Ha nem szeretnéd, hogy konkrét arcok szerepeljenek a weblapon, nyugodtan készíts vagy készíttess rátok jellemző ikonokat, figurákat. Ez elég személyességet ad az About Us felületnek, mégis kicsit formabontó módon. A Pulp Fingers Rólunk oldala mindössze három színnel operál, ezzel adva extra löketet a grafikák hangsúlyosságának. A design mellett azonban nem felejtették el az információk fontosságát sem, így egy érdekes, izgalmas, jó benyomást keltő felületet nyertek.

about us 1

 

3. Két színnel

Ha a három szín is kevésnek tűnt, meg fogsz lepődni, hogy kettővel is milyen remekül működik egy bemutatkozó oldal. A szűk skálán mozgó színhasználatnak köszönhetően nem kalandozik el a figyelem, az olvasó képes lesz a lényeges információkra koncentrálni. Ami viszont nagyon fontos, hogy grafikai elemek nélkül elképesztően uncsi lenne a végeredmény, így ha két színnel szeretnél gazdálkodni, tervezz valami extrát is a szöveg közé. Illetve figyelj arra is, hogy a két árnyalat között a lehető legnagyobb legyen a kontraszt!

about us 3

 

4. Videóval

Ha kevésnek érzed a fotót, de rajzolgatni nincs kedved, dobd fel a Rólunk oldalt egy jópofa videóval. Nem kell túl hosszúnak lennie, ha percekig tart, úgysem fogják teljesen végignézni. Bocsi! A videó a legkreatívabb forma, amit csak el tudsz képzelni, a lehetőségek tára szinte végtelen: bemutathatod a mindennapokat, a munkatársakat, a filozófiátokat, lehet teljesen elrugaszkodott, de lehet hagyományos is. Az írott szónál és a lehető legszebb fotóknál is izgalmasabb egy jó felvétel.

Ha a képre kattintasz, megnézheted a Huge bemutatkozó felvételét, alatta pedig a sajátunkat találod.

about us 4

 

5. Idővonallal

A Facebook 2012-es újítása óta fedezték fel (nagy többségében) a cégek is, hogy az idővonal mennyire hatásos, ha információk halmazát kell közölni. Ugyan a magam részéről nem kedvelem a "cégünk 2005-ben alakult" kezdetű bemutatkozásokat, de ha jópofán, lehetőleg grafikával dúsított idővonalon vezetik végig a cégtörténetet, akkor máris szívesebben átfutom. Ha szeretnéd elkerülni a dögunalmat, de hasonló koncepcióra vágysz, felejtsd el a száraz adatokat! Válassz ki helyettük olyan fontos eseményeket a munkahelyed életéből, ami mondjuk egy új munkatárs jelöltnek vagy jövendőbeli ügyfélnek is izgalmas lehet. Mikor vettétek fel az első beosztottat? Mikor szereztétek meg az eddigi legnagyobb ügyfelet? Mikor értétek el a legnagyobb üzleti sikert? Egy kis körítés, néhány jópofa sztori és illusztráció, a cégtörténet pedig máris lebilincselővé válik.

about us 5

 

+1 Illusztrációval ellátva

Olyan nagyszerű a csapatod, hogy nélkülük sehol sem lennél? Helyezd őket a reflektorfénybe! Persze a jól elkészített fotók is remekek, de ha valami extrábbat szeretnél, készíttess rajzolt portrét a munkatársakról. Klasszisokkal izgalmasabb és biztosan tovább fognak elidőzni rajta a látogatók, hiszen izgalmas lesz felfedezni az apró részleteket, és mindenki kíváncsi lesz, hogy mekkora a hasonlóság a valósághoz képest. Egy jó illusztrátorral nem túlságosan sok munka, de a cégedről keltett benyomást nagyon pozitívan befolyásolja majd. Nézd csak meg a Food Studio Rólunk lapját. Hát nem nagyszerű?

about us +1

  Ez csak néhány példa arra, hogy milyen irányba terelheted az About Us page tartalmát. Ezer lehetőség közül választhatsz még, ami mind-mind mást mond el rólad és a cégedről. Válaszd ki, ami hozzád a legközelebb áll, tégy bele egy kis kreativitást és élvezd a sikert! Ha a te About Us felületed is ilyen nagyszerű, mint a fentiek, mutasd meg nekünk is!

50 Unique and Engaging About Us Pages to Inspire You

blog