Menü

Briliáns Facebook cover fotók

Amikor Facebbokon meglátogatsz egy márkát az első az, hogy megnézed a cover fotóját. Ilyenkor két dolgot kell figyelmesen megvizsgálnod: mennyire néz ki jól és illik-e a márkához? Viszont most tartozunk egy vallomással! A Facebook cover fotók nem a legerősebb fegyverek az arzenálból, de ettől még fontosak! Nem nehéz létrehozni őket, ha tudod, hogy hogyan kell csinálni. Ebben a cikkben olyan képeket mutatunk meg, melyek garantáltan inspirálni fognak és a Canva segítségével létrehozhatod a saját covered is. Nézzük, hogy mely fajták közül tudsz válogatni. 1. Felülnézeti Ezek a variációk leginkább a modern csendélethez hasonlíthatóak. Jelenleg nagyon divatos a felülről lefelé való fotózás a food és fashion bloggerek körében, főleg Instagramon. Általában ezek a képek ételeket, munkaasztalokat vagy gyönyörű tárgyak kollekcióit mutatják meg egy kis üres térrel és hozzáadott szöveggel. Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Ha szeretnél hasonló hátteret, akkor választhatsz a Canva ingyenes cover layoutjaiból is, vagy akár egy stock képpel is kísérletezhetsz. 2. Színes háttér Pár éve az Aplle divatba hozta a flat design trendet, ami a színes megjelenítést eredményezte. A tervezők is átvették ezt a stílust és finomítottak rajta, most már inkább mondhatjuk minimalistának ezeket a színes blokkokat. A háttereket, ha jobban megnézed a következő képeken fehér profilképpel vegyítik, így a két fontos fotó nem olvad egymásba. Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Világosabb, pasztellesebb színekkel is kombinálhatóak ezek a hátterek: Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Akár te is létrehozhatsz hasonlót a Canva segítségével:
  1. A layoutok közül is tudsz választani, vagy saját képet is feltölthetsz.
  2. Válassz egy színárnyalatot és egy formát, hogy mit szeretnél feltüntetni. A legördülő menüben rengeteg lehetőséget fogsz látni.
  3. A forma menüjében, ha rákattintasz a nyílra, akkor tudod majd halványítani, hogy ne legyen erős és feltűnő.
3. Ikonos elrendezés Az ikonoknak is nőtt a népszerűségük, ma már egyre több helyen találkozni velük. Olyan szórakoztatóak, hogy már márkák többsége is él a használatuk lehetőségével. Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Ezt a stílust a Facebookon uralják a tech cégek. Az utolsó képeken is látszik, hogy a Youtube és a Yelp cover képei mennyire hasonlóak, szinte azonosak. A Canvanál nem kell tartanod attól, hogy hasonlóba futsz bele, hisze itt te választhatod ki az Elements menüpontból, hogy miket szeretnél látni. Számos stílus közül dönthetsz és állítgathatod a színeket is. Úgy rendezed el majd el őket, ahogyan neked tetszik. Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók A Canva rengeteg segítséget ad majd, hogy létrehozhasd az ikonokkal a saját képedet. Ha a semmiből szeretnél építeni egy újat, akkor kövesd az instrukciókat:
  1. Miután kiválasztottad a Facebook borító típusát, menj a Background menübe és állítsd be a színt.
  2. Ha szöveget is szeretnél rá az oldalt látható menüben ott lesz, hogy Text és kiválaszthatod a feliratodat vagy feltöltheted a transzparens logódat.
  3. Majd menj be az Elements-be, ahol nyomj az ikonokra.
  4. Ha szükséges akkor állítsd be a színt és a méretet is.
3. Kollázs Miért használnál csak egy képet, ha kollázs formájában a kedvenceidet is felhasználhatod? A sok kép felhasználása nem újdonság a Facebookon és ha te is szeretnéd kipróbálni, akkor rajta! Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók A Canva menüjében van egy olyan lehetőség, hogy Layouts és rengeteg opció közül választhatsz, csak annyi a dolgod, hogy behúzogatod a kiválasztott képeket. Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók 4. Ütős kép Minden amit szeretnél megmutatni megteheted egy képen a lényeg, hogy feltűnő legyen. Lehet saját kép vagy stock, viszont fontos, hogy a felhasználó elhiggye amit lát! Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Facebook cover fotók Ez a fajta Facebook borítókép elég univerzális, hiszen felöleli a divatot, utazást, különböző árukat és így tovább. Facebook cover fotók Facebook cover fotók A cover fotó az egyik első dolog, amit megnézünk egy cég oldalán. Mondhatni, hogy a márka hangja, ezért érdemes rá időt és energiát szánni, hogy valami szépet hozz létre. Szerencsére a Canva az összes szükséges eszközt megteremti, hogy segítsen a cover fotók elkészítésében.

Amennyiben szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkban, az Online Marketing Inspirációkba!

 

How to Stand Out with a Brilliant Facebook Cover Photo

blog