Menü

Coming soon: Mit mutass mikor még semmi sincs kész?

Szóval az oldal még nincs kész... Talán csúszásban vagy, talán így is tervezted, de közel a nyitás, így azért szeretnéd már megmutatni magad a nagyközönségnek és fogadni a korai érdeklődőket. Kedves gesztus, de ha nem jó a stratégiád, akár még árthatsz is vele. Hogy ezt elkerüld, most mutatunk néhány esetet, amikor a coming soon page annyira remek lett, hogy a látogatók bizonyosan visszanéztek a kész felületre is.

Bezar

A Bezar egy színes, nagyon modern online piactér a fab.com alapítóitól, ahol gyakorlatilag bármi beszerezhető. Az ideiglenes oldal tervezésénél példaértékűen figyelembe vették, hogy bizony jó lenne visszacsábítani azokat, akik még a nyitás előtt találtak a webshopra. A 10 dolláros kedvezményen túl volt lehetőség előzetes regisztrációra, hírlevél feliratkozásra és a social media felületek elérésére is. Ezeken túl pedig a remek design is dicséretes. Szép munka!

Bezar coming soon

 

Google Calendar

Igen, még egy ilyen internetóriásnak is szüksége van coming soon felületre, ami ebben az esetben teljes egészében a készülő mobil applikáció stílusára lett designolva. A naptár kitalálói az e-mail címek gyűjtögetése helyett arra kérték a látogatókat, hogy nézzenek meg egy videót, ami tulajdonképpen CTA-ként működött. Nagyszerű ötlet, ami jól is működött.

google calendar coming soon

 

Smashing Conference New York

A Smashing Magazine készítette ezt a cuki oldalt arra célra, hogy a soron következő konferenciájuk eljöveteléig is gyűjtögethessék az érdeklődőket. Ugyan semmilyen plusz információt nem tartalmaz (előadók, metetrend, stb.), de a kezdeti érdeklődés megfogására teljesen alkalmas. Az aranyos grafika mellett a színek figyelemfelkeltő használatát is érdemes megjegyezni. A babakék háttéren lévő, piros elemek kellőképpen vezetik a szemet, a figyelmet pedig a lényeges információk felé terelik.

newyork2014

 

Cellar

A Cellar a borok rajongóit célozta meg a szuper hangulatú coming soon oldallal, ami már biztosítja, hogy más vágyad ne is legyen, mint egy hűs pohár borral pihizni. Segít is ebben, főleg ha a ritkaságokra pályázol. Ráadásul a kivitelezés nagyon okos, hiszen az e-mail címek begyűjtése mellett felajánlja a beta tesztelés lehetőségét is. Gondolj csak bele: ha már megadják az elérhetőségüket, miért ne lennének vevők / alkalmasak további előny kovácsolásra? Akár alkalmazás tesztelés, akár tényleges termékek kipróbálása is szóba jöhet ilyen módon.

cellar coming soon

 

Twelve24

Oké, nincs kész a weboldalad, ezért a termékeid vagy a szolgáltatásod egyelőre nem elérhető, van ilyen. Az viszont fontos, hogy ilyenkor se hagyd futni a látogatókat! Jobb híján akár be is mutatkozhatsz.

Ki van a háttérben? Addig amíg életre nem tör a honlapod, szórakoztasd el magad vagy a csapatod azzal, hogy bemutatjátok, mennyi erőfeszítés és munka van az előkészületek mögött.

A Twelve24 esetében egy zenekar tagjai döntöttek úgy, hogy saját magukat jelenítik meg a színes, vidám coming soon oldalon.

twelve24 coming soon

 

Duolingo

A Duolingo egy online nyelvoktatási program, ami segít idegen nyelveket tanulni. A szokásos eljárásuk pedig az, hogy mielőtt egy új kurzus elérhetővé válna, a jelenlegi állapotot egy aranyos ábrán szemléltetik. A bagoly eleve remek metafóra, hiszen a bölcsesség szimbóluma, de hogy ezt még a tojásból való kikelés folyamatával is megfejelik, zseniális! Remek módját találták annak, hogy tájékoztassák az oldal látogatóit a jelenlegi helyzetről és arról, hogy mennyit kell még várniuk a várt a eseményig.

duolingo coming soon

 

SquidChef

Ugyan a SquidChef már nem működik, de inspirációnak megmarad, valószínűleg még hosszú ideig. A kedvenc fegyverünket veti be ugyíanis, ami nem más, mint a humor. Egy kis közvetlen humorral átadhatsz valamit a személyiségedből, a cég üzenetéből, filozófiájából. Persze ez nem illik minden termékhez, szolgáltatáshoz, de amihez igen és a célcsoport is megfelelő, ott nagyon jól megállja a helyét!

SquidChef coming soon

  Téged inspirált valami a coming soon oldal tervezésekor? Oszd meg velünk alább!  

How To Design The Ultimate Coming Soon Page: 20 Awesome Case Studies

blog