Menü

Ezért kéne WordPressre váltanod

Már több mint tíz éve van a pályán, de még mindig növekszik a népszerűsége. A WordPress igazi csodafegyver, szinte a végtelenségig lehet sorolni az előnyeit. Negatívumként egyetlen tényező tartja magát, mégpedig az, hogy biztonsági szempontból nem a legtökéletesebb, de valójában ma már ez sem igaz! Mi például olyan egyedileg fejlesztett biztonsági csomagot használunk, ami minden bajtól megóvja az összes oldalunkat. Szóval ma már a feltöréstől sem kell tartani, de ezen kívül mondunk még 11 előnyt, amiért át kéne térned a WordPress használatára.

1. Ingyenes!

Mindegy, hogy hobbiból blogolsz vagy egy új vállalkozást futtatsz-e be, a WordPress teljesen ingyenes, ami lássuk be, hatalmas előny. Akkor sem kell felmerülő, rejtett költségekkel számolnod, ha az oldal nagyon népszerű lesz.

2. Több egy blognál

Bár a WordPress úgy szerzett hírnevét, mint egy blogolásra, kreatív írások terjesztésére kiváló platform, amit a már meglévő honlapba is be lehet illeszteni, a WP önmagában is használható.

3. Egyből élesíthető

Más tartalomkezelő rendszerektől eltérően egyből az installálás után használható, vagyis nem kell külön vadászni a hosszadalmas telepítési és konfigurálási beállításokat.

4. Rugalmas

Mindegy, hogy személyes vagy üzleti célra használod-e a WP-t, átlagon felüli rugalmasságának hála teljesen az igényeidre szabhatod. A nyílt forráskódnak köszönhetően gyakorlatilag nincs lehetetlen.

5. A keresőmotorok barátja

A legnépszerűbb keresőmotorok szeretik a WordPress rendszerével készített weblapokat, mert keretrendszerének hála könnyen feltérképezhetők. Matt Cutts (a Google mérnöke) személyes blogja is WP alapú!

WordPress biztonsági csomag

6. Biztonságos

Mivel a WordPress elképesztően népszerű, senkit sem lephet meg, hogy a hackerek előszeretettel próbálják kihasználni az egyébként egyre kevésbé létező biztonsági réseket. Viszont maga a WP nagyon komoly erőfeszítéseket tesz felhasználóinak megóvása érdekében és csak hogy egyetlen példát mondjunk, nekünk is van saját fejlesztésű biztonsági csomagunk, amivel a minimumra csökkenthető a feltörés veszélye.

7. Könnyű használni

Vitathatatlan előny, hogy a WordPresst bizony nagyon könnyű használni. A felület felhasználóbarát, intuitív és a fifikásabb részek is könnyen elsajátíthatók. Nem túlzás azt állítani, hogy akár egyetlen órán belül is eredményesen beletanulhatsz.

8. Támogatás van bőven

A kiterjedt WP közösségnek köszönhetően szinte megszámlálhatatlan a különböző csatornákon keresztül érkező támogatások száma. Ha kérdésed van, vagy megoldást keresel valamire, a WordPress fórumain tutira megtalálod.

9. A multimédia sem gond

A hozzáadott képek, videók és audió fájlok nagyszerű módjai annak, hogy fokozzák az élményt a felhasználók számára. Szerencsére a WordPress megkönnyíti ezek felhelyezését. Nem csak ez könnyű feltölteni a multimédia fájlok, de a fájlok szerkesztésére is alkalmas a progi, méghozzá gyorsan és minden sallang nélkül.

10. Reszponzív

Reméljük ezt magyarázni sem kell, ma már egyszerűen tilos olyan honlapot csinálni, ami nem érzékeli, hogy milyen eszközről nézik éppen. Mobil, tablet, ilyen-olyan képernyők, reszponzivitás mindenek felett!

11. Integráció

A WordPress képes integrálni a legjelentősebb platformokat, így téve még lendületesebbé a honlapot. El kell indítanod egy e-mail kampányt? Használhatod hozzá az Awebert vagy a MailChimpet. Szeretnél fizetős szolgáltatást nyújtani a weblapon? Online fizetési rendszerekket is beépíthetsz a lapba.   Az előnyöknek ráadásul itt még nincs vége, hamarosan folytatjuk...   Forrás: 25 Reasons Your Business Should Switch to WordPress
blog