Menü

Gyakran nézel videókat Facebookon? Mostantól el sem kerülheted őket

Van akiket idegesít a Facebook videós tartalmainak előtérbe tolása, hiszen az eddig zavartalan böngészést először az automatukusan induló content zavarta meg, mostanra pedig már egészen rövid videókban is van reklám. Ettől függetlenül a mozgókép hódítása töretlen, úgyhogy a szkeptikus bosszankodóknál valószínűleg többen vannak azok, akik örülni fognak a legnagyobb social site aktuális húzásának. Néhányunknál már egy ideje megjelent az új funkció, most azonban a Facebook egyre többeknél kapcsolja be, így hamarosan senkinek sem kell választania a videó megnézése és a hírfolyam lapozgatása közt. Jobban mondva, a figyelemzavarosokat súlytva, mostantól mindenki multitaskingolhat.
Az új opció lényege, hogy a megnyitott videó nem tűnik el, ha lejjebb görgetünk, hanem a bal felső sarokban, egy kis ablakban tovább nézhetjük, és a hangot is hallhatjuk.

Abban egyelőre nem vagyunk biztosak, hogy minden megkezdett videó magától gördül-e tovább, vagy csak amit mi szeretnénk, mert a tesztelésnél eddig mindkettő előfordult. Persze a minket követő videót ugyanolyan könnyen leállíthatjuk, tekerhetjük vagy visszarakhatjuk teljes képernyőre ahogy eddig, de amint mobilokra is betör a megoldás, biztosan készülhetünk még egy tartalék powerbankkel.

Te mit szólsz az újításhoz? Jónak vagy bosszantónak tartod? Írd meg nekünk vagy csatlakozz az Online Marketing Inspirációk nevű csoportunkba, ahol hasonló témákkal foglalkozunk.

blog