Menü

Hírességek névjegyei

Megírtuk már, hogy mit szúrhatsz el a névjegykártyádon és mutattunk néhány nagyon kreatív darabot is. Az utóbbit ráadásul két részben! Most viszont szeretnénk néhány példát mutatni igazán híres emberek névjegyeire is, hiszen gondolnád vagy sem, még a hírességeknek is van névjegykártyája. Ezek valószínűleg nem a vörös szőnyegen cserélnek gazdát, de egy-egy üzleti tárgyaláson biztosan nekik is szükségük van rá. Íme pár nagyon jó és néhány kevésbé jó névjegy, amit olyanok birtokolnak vagy olyanok használtak egykor, akiket mindenki ismer:

Hírességek névjegyei - Abraham Lincoln

Ki gondolná, hogy már Abraham Lincolnnak is volt névjegykártyája? Pedig bizony volt, és az itt szereplők közül ez az, amin a legjobban látszik a tervezés. Tipográfiailag jól szerkesztett, a több különböző betűtípus és betűméret jól tagolja rajta az információkat. Kellőképpen hangsúlyos a név, a pozíció díszes stílusa eleganciát áraszt, mindössze az apró betűvel szedett rész ront kissé a képen, mert nagyon nehezen olvasható, de a XIX. században aligha ez volt a fő szempont.

Hírességek névjegyei - Albert Einstein

Albert Einstein kártyája talán nem úgy néz ki, mint a világtörténelem egyik legnagyobb zseniéjé, de a klasszikus stílus a korhoz biztos jobban illett, mint a korszakalkotó, magvas gondolatokhoz.

Hírességek névjegyei - Andy Warhol

Andol Warhol névjegye akár napjaink divatjának mintapéldája is lehetne! Feltűnő, egyedi, szinte üvölt róla a pop-art, tükrözi tulajdonosa személyiségét, bár a végletekig egyszerű, mégis kreatív. Tökéletes.

Hírességek névjegyei - Barack Obama

Ez a kártya Barack Obama szenátori idejéből való. Egyszerű, hivatalos, bár talán túl sok információ található rajta, de nem próbáltunk még szenátort elérni, így ötletünk sincs, hogy ennyi adat tényleg szükséges-e. Vajon az elnöki kártya designosabb ennél?

Hírességek névjegyei - Bill Gates

Valószínűleg William H. Gates neve sem igényel különösebb bemutatást, bár a legtöbben Billként biztos többen ismerik. Bizony, a Microsoft atyjáról van szó, akinek bohém stílusú kártyáját egy hippi is megirigyelhetné. A betűtípus és a papírválasztás rendben van, még a szín is elmenne, de az vet fel kérdéseket, hogy a díszítő háromszögek mérete miért nem egyezik és miért fut ki a cím a keretig.

Hírességek névjegyei - Chris SandersHírességek névjegyei - Chris Sanders2

A személyes kedvencünk Chris Sanders kártyája. A Lilo & Stitch, illetve az Így neveld a sárkányodat c. animációs filmek rendezője illusztrátorként is tevékenykedik, amit névjegye tökéletesen visszaad. Imádjuk a tigris illusztrációt és a minimális szövegezést, a lekerekített sarkok pedig külön remekek, arról nem is beszélve, hogy a papírvastagság sem éppen átlagos. Remek munka!

Hírességek névjegyei - Chuck Jones

Chuck Jones névjegykártyája legalább olyan jó, mint az előző. A Bolondos dallamok atyja büszkén lerakhatná kártyáját bárki elé, hiszen a betűtípus remek, a szükséges info rajta van és némileg refenciaként is működik, hiszen az egyik legnépszerűbb, általa létrehozott karakter, a Gyalogkakukk is szerepel rajta.

Hírességek névjegyei - Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg annyira sikeres, hogy egy ilyen kis geg is szerepelhet a névjegyén. (Inkább nem írnánk ide a fordítást, nézzen mindenki utána, aki nem jó angolos.) A design egyébként visszaadja a Facebook elemeit és minden infó rajta van aminek kell, az viszont már kérdéses, hogy jó ötlet-e ilyen kártyát gyártatni. Egy híresség persze megteheti.

Hírességek névjegyei - Steve Jobs

Elhunytról vagy jót, vagy semmit, de a néhai Steve Jobs kártyája, amely a betűkészletből ítélve a '80-as években nézhetett ki így, egyenesen unalmas az eddigiekhez képest... bár az is tény, hogy egy technológiával foglalkozó emberhez, illetve a minimalista fekete garbó-farmer-tornacipő szetthez illik az egyszerűsége, szóval tulajdonképpen egész jó a design.

Hírességek névjegyei - Lady Gaga

Végezetül az egyik legunalmasabb névjegykártya amit valaha láttunk. Főleg, hogy a tulajdonos nem más, mint Lady Gaga: nem tudjuk, hogy az énekesnő tényleg ezt a kártyát használja-e, hiszen Twitteren osztotta meg ezt a képet, így ugyanekkora eséllyel trollkodhatott is a követőivel. Egy biztos, hogy tőle néhány fokkal extrémebb darabot vártunk volna!   Amint láthatod, a híres emberek is nagy (van aki kevesebb) figyelmet szentel ennek a fontos üzleti anyagnak, neked még inkább érdemes, hiszen téged nem ismer arcról mindenki. Bármikor szükséged lehet rá, ha valaki az elérhetőségeidet kéri, hiszen ilyenkor nem a legjobb ötlet, ha megpróbálod lediktálni az adatokat, sokkal elegánsabb egy szép kártyát, laza mozdulattal átnyújtani. A tanácsunk az, hogy mindig legyen nálad a névjegykártyádból, aminek nem spórolsz a megjelenésén.   Forrás: 19 Business Cards Of Famous People 10 Fascinating Business Cards Of The World's Most Famous People 25 Awesome Business Cards From the World's Most Successful People Cool Material
blog