Menü

Instagram marketing - miért van rá szükséged?

Az utóbbi években az Instagram rendkívül sikeres lett és az egyik legkedveltebb applikációvá nőtte ki magát. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a sikere eddig töretlen. A tömérdek lehetőség közül az emberek leginkább az instát használják, ha képet vagy videót szeretnének megosztani, ilyen esetekben a Facebook csak másodlagos. A növekedése mellett az újítások is folyamatosak, gondolunk itt a nemrégiben bemutatott Instagram Storiesra. A közelmúltban a platform meghaladta az 500 milliós látogatottságot havi szinten. A közösség pedig több mint 95 millió posztot generál naponta (képpel és videóval együtt). Kijelenthetjük, hogy az Instagram hatalmas lehetőséget ad a vállalkozások kezébe a használatával, attól függően, hogy hol tevékenykednek. Sajnos sokan még mindig nem használják aktívan a social mediát, pedig rengeteg lehetőséget rejt magában, ott van például a Facebook, ahol fizetett hirdetéseket is tudsz feladni célzási lehetőségekkel kibővítve. Az Instagram sem maradhatott ki a hirdetési részből, mert már három formátumban tudja megcélozni a közönségét: videó, fotó és carousel reklámok. A vizuális tartalmak, mint a videók és a fotók prezentálják a szövegalapú hirdetések előnyeit. A fogyasztók 40%-a jobban kedveli a képeket, mint a sima szövegeket. Ha azt tervezed, hogy bevonod a social marketingedbe az Instagramot, akkor nézd meg az infografikát, hiszen te is láthatod, hogy a posztokra az emberek 80%-a jobban emlékszik, mint az olvasott vagy hallott anyagokra. Érdemes tehát a képek által egy jól felépített közösséget létrehozni.   instagram marketing

Sokan inkább a Facebook hirdetésekben bíznak, ezért nem is próbálkoznak meg az újdonságokkal, de az infografikán is látszik, hogy érdemes belevágni az Instagram hirdetésekbe, mert rengeteg lehetőséget rejt magában és folyamatosan frissítéseket tervez.

Amennyiben szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkban, az Online Marketing Inspirációkba!

Instagram Marketing: Why Your Business Needs It

blog