Menü

Ismét változik az Instagram algoritmusa

Tetszik vagy sem, de az Instagram változtatott az algoritmusán. A márciusi bejelentés után eltűnt az időrendi felsorolás. Miután ezt bejelentették a felhasználók többsége nem repdesett az örömtől. Sokan meg is mutatták, hogy mennyire nem tetszik ez nekik és arra kérték a felhasználókat, hogy kapcsolják be a követéseket. Sok márka döntött hasonlóan, hiszen aggódtak, hogy mi lesz a későbbiekben. instagram algoritmus Egy blogbejegyzésben az Instagram megerősítette, hogy hamarosan új idővonal várható - ami a seeing the moments you care about first, azaz azokat a pillanatokat láthatod majd, amik tényleg érdekelnek. Az Instagram kifejtette, hogy a hírek 70%-ról lemaradunk, ami a feedünkön van. Ez azért is lehet, mert nőtt a platform és a felhasználók egyre több képet és videót osztanak meg. A cég már teszteli az új algoritmust néhány kiválasztott felhasználónál pár hónapig. Az eredményekről eddig annyit, hogy még nem sok minden derült ki, de ami biztos, hogy ez egy pozitív változás lehet:
Az elmúlt néhány hónapban kipróbáltuk ezt az új lehetőséget és azt láttuk, hogy az emberek többsége több fotót kedvel és kommentál, ez azt jelenti, hogy sokkal aktívabbak.
Az, hogy ismét változik az Instagram algoritmusa, azt jelenti, hogy tényleg sokkal több bejegyzést láthatsz majd, nem számít hány embert követsz. Csak annyit lehet tenni, hogy megbízunk a fejlesztőkben és abban, hogy jó munkát végeznek az algoritmussal.

Amennyiben szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkban, az Online Marketing Inspirációkba!

Instagram Has Switched On Its Timeline Algorithm

   
blog