Menü

Keress a Google-ben egyszerűen

Ma már szinte el sem tudnánk képzelni, hogy milyen lehetett régen, amikor még nem volt internetes kereső és a kérdéseinkre nem találtuk meg a válaszokat pillanatok alatt. Ez manapság már adott, de most sem lehetetlen akadályokba ütközni, ezért van néhány tippünk, hogy miket lehetne bevetni a még jobb keresés érdekében. A Google kereső az egyik legismertebb és legtöbbet használt opció, amihez ha ismerjük a „titkos” hozzátevőket, akkor megkönnyíthetjük a keresést és nem kell órákig a gép előtt ülnünk. Fontos, hogy megadd a pontos keresett kifejezést, mert a találatok is relevánsabbak lesznek. Ha jól kerestél rá az adott dologra, akkor legtöbbször már az első 10 között megtalálod a megoldást. De mit vethetsz még be? Íme: 1, Címsoros keresés Sokkal egyszerűbb, ha a keresett szót a címsorba írod. A CTRL+L billentyűkombinációval azonnal odaugorhatsz. Nem kell a Google oldalába bemenni, az egyszerű URL címsor helyére kell beírnod a szót. 2, Adott weboldalra való keresés Ha specifikusan szeretnél rákeresni az adott oldalra, akkor a következő módon tudsz rákeresni. A keresőmezőbe írd a weboldal címét és a hozzátartozó kulcsszót: site:www.hrenko.hu online marketing. Ezzel a változattal, az adott oldalon található, a kulcsszóhoz tartozó oldalakat fogja kihozni. hrenko1 3, Kapcsolódó oldalak keresése Egy egyszerű szóval megtalálhatod a hasonló oldalakat. Csak a related szót kell beírnod a kulcsszavak elé. 4, Fájlokra való keresés Gyakran keresünk pdf vagy ppt formájú dokumentumokat. Ilyenkor fájltípusú keresést alkalmazunk, tehát a kulcsszavak után írjuk a keresett fájlt, legyen az: ppt, pdf vagy doc. 5, Keresés egyszerűsítése A Google böngészője automatikusan lehetőségeket ad ki a keresett szóra, de ha nem jut eszedbe az adott szó sem, akkor egy * jel beírása után, megkönnyítheted a dolgod. 6, Konkrét keresés Ha az adott szóra egy az egyben szeretnél rákeresni, akkor csak idézőjelbe kell tenned. hrenko2 7, Keresett kifejezések kizárása Néhány kifejezést biztosan szeretnél kizárni keresés közben, ezért érdemes mínusz jellel odaírni a szót utána, amelyet mindenképpen szeretnél kizárni. 8, Szinonimák keresése Nem jut eszedbe a szó másik megfelelője, akkor keress rá egy hullám jellel: ~. Csak írd oda a keresőszót és utána egy hullámjelet. 9, Keresés máshogy Ha azt szeretnéd, hogy csak részben legyen találat a keresőszóra, akkor a következőt kell beírnod
  • a szövegtörzsben: allintext:{keresőszó},
  • a címben: allintitle:{keresőszó},
  • az URL-ben: allinurl:{keresőszó}.
10, Kép alapú keresés Kulcsszó helyett képet is lehet használni. A kamerába kattintva feltöltheted a képet, és így kiadja az ahhoz kapcsolódó találatokat. 9, Pontos idő Csak írd be a megfelelő szavakat, ha a budapesti idő érdekel, akkor time in Budapest. 11, Google Maps Csak beírod a keresett helyet és rákattintasz a Google Maps-re. Ez a megoldás mobilon is alkalmazható.  

Ha érdekelnek az újdonságok és az egyszerű megoldások, csatlakozz hozzánk a Facebook csoportunkba, az Online Marketing Inspirációkba!

How to use search like a pro: tips and tricks for Google and beyond

blog