Menü

Komment moderálás a Periscope-ban

A Periscope segít a felhasználóknak, hogy élő tartalmat szolgáltassanak az egész világon, de mint minden megosztott videónál vagy posztnál megjelennek a trollok, akik spamelnek. Eddig ezt a fajta viselkedést nem igazán lehetett elkerülni, de a napokban a cég bejelentette, hogy egy új funkcióval bővül a Periscope.
A jövőben felhatalmazza a közösséget, hogy jelentsék és mérsékeljék a megjegyzéseket, amik megjelennek a képernyőn.
A Periscope egy olyan rendszert akart, ami a közönség számára teljesen átlátható és a közösség által vezérelt. Hagyta hogy a nézők döntsenek a megjegyzésekről. Plusz a mértékletesség egy élő adásnál nagyon fontos. Az új funkció egy blogbejegyzésben került nyilvánosságra, ahol megmagyarázzák, hogy ez a fajta moderálás hogyan is fog működni. periscope moderálás
Egy élő közvetítésnél bárki bejelentést tehet a megjegyzésekre vagy ha úgy gondolja, hogy visszaélés történt. A néző, aki jelenti a bejegyzést a későbbiekben semmilyen üzenetet nem fog látni az illetőtől az adás alatt. A második szint az, hogy a Periscope kiválaszt néhány véletlenszerű nézőt és felkéri őket, hogy szavazzanak arról, hogy az üzenet valóban spamnek minősíthető-e. Végül a szavazatok alapján a rendszer tájékoztatja a felhasználót, hogy ideiglenesen le lett tiltva az adásról. Ha sokszor ismétlődik egy személynél ez az attitűd, akkor a későbbiekben az összes adásra blokkolva lesz.
Ez a közösség által vezérelt moderációs rendszer úgy tűnik, hogy egy tökéletes demokratikus megközelítés. Azáltal, hogy a nézők döntenek, hogy egy személy sértő dolgokat írogat a Periscope elismeri a közönség fontosságát, hiszen gyakran a márkák vezetői döntenek ilyen kérdésekben.
Kíváncsiak vagyunk rá, hogy a későbbiekben a felhasználók visszaélnek-e ezzel a lehetőséggel, hiszen ez egy nagyobb hatalmat jelent. A komment moderálás a Periscope-ban új kapukat nyitott meg, így lehet lassan a többi platform is a közösség kezébe ad egy kis irányítást.
Amennyiben szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkban, az Online Marketing Inspirációkba!
blog