Menü

Social media tippek - vedd elő a naptárad

Észrevetted már, hogy sokszor a legjobb posztok sem érnek el nagy érdeklődést? Ilyenkor elmegy az ember kedve, hiszen nagy lelkesedéssel készítetted el azokat, időt és energiát fektettél bele. Rengeteg bejegyzés hasonlít egymásra Facebookon, ezért szoktuk írni, hogy kísérletezz. Viszont vannak, olyan egyedi ötletek, amelyekre sokan nem gondolnak, itt jönnek képbe az ünnepek. A neves események megtalálhatóak a naptárban is, csak fel kell őket lapozgatnod, hiszen a nemzeti ünnepeket alapból bele tervezed a bejegyzésekbe, de elfelejted, hogy vannak jellegzetes és szórakoztató napok, amelyek kicsit felébresztik a követőidet, hiszen viccesek és sokan nem is gondolnának arra, hogy ilyen létezik. Bemutatunk pár lehetőséget, amelyeket jó ha belekalkulálsz a posztokba!

1. Nemzetközi Mosoly Nap

Jegyezzük meg, hogy mosolyogni jó! Talán ezért is került be a naptárba többször, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy ne forduljanak annyira magukba. A kiválasztott nap október 3-ra esik (még épp időben vagy, hogy felkészülj rá). Posztolhatsz róla közönségednek, felszólíthatod őket egy játékra is. Ha történetesen egy fogorvosi oldalt kezelsz, akkor ez az egyik legjobb promóciós nap! social media

2. Helyi ünnepek

Ez inkább a vidéki térségekre koncentrál, de attól, hogy nem a fővárosban laksz, még lehet jó a marketinged! Egy ilyen nap rengeteg lehetőséget rejt magában és a helybéli emberek szívébe is jobban belopod magadat nem is beszélve arról, hogy az egyes ünnepek iránt a külföldiek mindig nagy érdeklődést mutatnak, gondolunk itt a fővárosban is megrendezett egyes fesztiválokra. Az Egyesült Államokban létezik egy olyan étterem, amit Mellow Mushroom-nak neveznek. A hely mindig figyel arra, hogy az adott városban milyen ünnepek vannak és mondanunk sem kell, hogy az adott térség hagyományainak megfelelően rendezik be a teret, tehát nincs két ugyanolyan Mellow Mushroom. social media

3. Sztárok születésnapjai és mérföldkövek

Vannak olyan sztárok, akiknek a születésnapjuk figyelemre méltó, ilyenkor megéri róla egy képet posztolni. Mellette pedig sok hasznos és érdekes információt lehet megosztani, persze ami releváns az üzleted szempontjából. Ezt közzéteheted a következő hashtagekkel: #TBT vagy #FBF. Ne feledkezzünk meg a mérföldkövekről, amelyek fontosak lehetnek számodra vagy csak a követőidnek. A Volkswagen kimaxolta ezt a lehetőségét legutóbbi posztjával, melyet mondhatunk a történelem első autós szelfijének.social media

4. A bókolás napja

Igen, létezik ez a nap! Január 24-én nincs más dolgod, mint bókolni a követőidnek és arra biztatni őket, hogy tegyék ugyanezt ők is a környezetükkel. Kérheted a kép alatt, hogy kommentbe taggeljenek be valakit, aki fontos számukra vagy létrehozhatsz erre egy saját hashtaget. Végtelen sok lehetőség lakozik a közösségi médiában! social media

5. Halloween

Bár itthon nincs hagyománya annak, hogy a gyerekek házról-házra járva cukorkát kéregetnek "Csokit vagy csalunk" mondatokkal, de egyre inkább észrevehetőbb az, hogy marketing szempontból ezt mindenki igyekszik kihasználni. Ösztönözd a felhasználókat cselekvésre, hogy részt vegyenek a játékodba vagy csak megosszanak egy-egy beöltözős képet.

+ események

  • Aki a koffeint szereti rossz ember nem lehet! A szeptember 29-e csak az ő napjuk. Az elmúlt években meg is figyelhetted, hogy erre a dátumra a legtöbb kávézó azonnal lecsap. Ha nincs saját presszód az se baj, hiszen egy bögrés poszt, mindig nyerő!
  • Nemzetközi macska nap az október 29-e, amikor a cicák végre előtérbe kerülnek. Készülj fel, hogy igazi macsek dömping lesz. De ki ne szeretné a bolyhos vagy éppen fura tekintetű négylábúakat, akik egyszerre melengetik meg szívünket vagy váltanak ki belőlünk nevetést?
  • A felsorolásból nem maradhat ki az október 31-e a Varázslatok napja, ahol szinte minden mágikus dolgot vagy érdekességet megoszthatsz.
  • Cukorka nap, amikor büntetlenül tömhetjük magunkba a finomabbnál finomabb édességeket! November 4-én szinte kötelező a finomságok fogyasztás!

Összegzés

Te is tudod, hogy benne maradj a körforgásban folyamatosan tisztában kell lenned az aktuális trendekkel és ünnepekkel, közben pedig figyelned kell arra, hogy mi az ami jót tesz a márkádnak. Fél szemmel mindig keresned kell a lehetőségeket, mert ezek megoldásokat kínálnak arra, hogyan vond be a közönségedet a social media oldalaidba.

Amennyiben szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkba, az Online Marketing Inspirációkba!

9 Ways to Work Celebrations Into Your Social Media Marketing

konferencia

blog