Menü

Szörfölj a neten, akár egy "hacker"

Láttad már a nagymamádat bármikor is internetezni? Ha olyan, mint az én mamám, akkor biztosan egy fájdalmas, lassú folyamatról beszélhetünk, amelyben mindent a lehető legkacifántosabb úton közelít meg. Ne legyél olyan, mint a nagyi, mutatunk pár trükköt, amikkel Te is úgy netezhetsz, akár egy "hacker"! Életünk elég nagy részét töltjük az internetet böngészve, akár számítógépen, mobilon vagy tableten, érdemes ismerni az apróságokat, amivel megkönnyíthetjük az itt eltöltött időt! Íme a tippjeink Macbookhoz és Windows rendszerekhez is, amik sokaknak teljesen egyértelműnek tűnhetnek, de biztosan lesznek olyanok, akiknek hasznos tanácsokkal szolgálhatunk!

1. Hogyan nyisd meg azt az oldalt, amit véletlenül bezártál?

Létezik egy egyszerű billentyűparancs, amelynek segítségével könnyen vissza tudjuk hozni azt a fület a böngészőnkbe, amelyet akaratlanul, egy rossz mozdulattal ikszeltünk ki. Az utoljára bezárt oldalak bármikor visszahozhatók Macbookon a Command+Shift+T, Windows szisztémán pedig a Control+Shift+T kombinációval.

Egyszerű és nagyszerű, jól jegyezd meg, sokszor jól jöhet még!

2. Használj két Google fiókot egyszerre!

Abban az esetben, ha inkongnitó módban nyitsz meg egy új lapot a Chromeban, egyszerűen be tudsz jelentkezni egy másik Google fiókba is. Köztudott, hogy az embereknek több e-mail címük is van, annak ellenére, hogy a Google egységesítette rendszereit, ma már egy e-mail címmel használhatjuk a Gmailt, a Hangoutokat, a Youtubeot és a Driveot is. Ha azonban még külön címmel regisztráltál a Gmailre és a Youtubera, akkor is tudod a két fiókot párhuzamosan használni. Safariban és Firefoxon ugyanezt a funkciót érhetjük el a privát oldalak megnyitásával.

Gondoltad volna, hogy ez lehetséges?

3. Irányított keresési funkció!

Keresni egyik böngészőben sem csak a beírt kifejezésre lehet. Irányítottan is kutakodhatunk a neten, akár egy elveszett oldalra is könnyen rákereshetünk, amit korábban meglátogattunk már. Ehhez csak az szükséges, hogy a keresősávban a keresendő szó, weboldal neve elé beírjuk "site". Magán a weboldalon is tudunk kulcsszó alapján böngészni, ahogy alább is látható: szörfölj a neten

Ugye mennyivel egyszerűbb így?

4. Jelszómenedzser a feledékenyeknek!

Mindig mindent elfelejtesz? Sosem tudod észben tartani a jelszavakat, amit különböző oldalaknál megadtál? Van megoldás! Használd a jelszómenedzsert, amelynek segítségével soha nem kell bepötyögnöd többet a jelszavakat. A jelszómenedzserek letölthető pluginként funkcionálnak mind a Chromeban, mind a Firefoxban. Ha beszerezted ezt a kiegészítőt a böngésződbe, minden egyes jelszó beírásánál felajánlja majd a lehetőséget, hogy megjegyezze-e. Amennyiben azt választod, hogy igen, nem csak az otthoni gépeden, de a munkahelyeden is mindig tudni fogod a jelszavakat, hiszen a rendszerek több számítógépen is működnek.

Tapasztald meg Te is a kényelmes, stresszmentes életet!

5. Hirdetésblokkoló használata!

A hirdetések eltüntetésére legegyszerűbb az AdBlock hirdetésblokkoló alkalmazása. Letöltése után semmi nem zavarhatja meg a böngészési élményedet, nem kell állandóan a felugró ablakokkal és a különböző bannerekkel megszakítanod az olvasást. Minőségi időt tölthetsz a hírek tanulmányozásával, szörfölj a neten zavartalanul!

Élvezd Te is maradéktalanul az internet adta lehetőségeket!

6. Könyvjelzősáv helytakarékosan!

Ha túl sok mentett oldalad van, és már nem tudsz kiigazodni közöttük, célszerű üresen hagyni a nevüket, így helyet spórolhatsz, hiszen a könyvjelzősávban csak a favicon fog megjelenni, ami gyakran a honlap logója is egyben. Alább látható, mennyivel kevesebb helyet foglalnak így a könyvjelzők! szörfölj a neten

Nálad is káosz uralkodik ebben a sávban? Oldd meg könnyedén a problémát!

7. Új ablakban megnyitni a lapokat, bármikor lehetséges!

Szeretnél új lapon megnyitni egy linket, de nem vagy biztos benne, hogy egy kattintással sikerülni fog? Tartsd nyomva Macbookon a Command, Windowson pedig a Control gombot kattintás közben, és biztosan új ablakban nyílik majd meg a kívánt tartalom.

Gondoltad volna, hogy ennyire könnyű biztosra menni?

8. Szavakra, kifejezésekre is kereshetsz!

Ha van egy olyan kifejezés a szövegben, amit olvasol, amire szeretnél a Google-ben is rákeresni, jelöld ki a szövegben, jobb gombbal kattints rá, majd nyomj a "Keresés a Google-ben" lehetőségre. Azonnal új fülön nyílik meg a Google keresésed!

Kattintást és időt spóroltál!

Ezek a praktikák mindenkinek jól jöhetnek, még akkor is, ha most sokan úgy gondolják, hogy mindet ismerték eddig is. Biztosan vannak olyanok, akiket lassabban érnek el az információk, így később szembesülnek ezekkel a trükkökkel is! Adjunk esélyt nekik is, hogy úgy szörföljenek a neten, akár egy "hacker"!

Amennyiben szeretnél még több inspirációt szerezni, hogy hogyan legyél profi, gyere el következő két napos, digitális brandingről szóló rendezvényünkre és tanulj a legjobbaktól!

blog