Menü

Új Facebook funkció - Már szöveggel is szavazhatunk

A Facebookon üzemeltetett játékoknak egy ideje már nagy hagyománya van, amiben csak az a meglepő, hogy annak pontos szabályairól csak keveseknek van fogalma. Mit árthatunk vele alapon szinte minden üzleti oldalon folynak különböző megmozdulások, ám most olyan új Facebook funkció kerül bevezetésre, ami segít szabályos mederbe terelni a dolgokat. A különböző live elemek életre kelésével nem is olyan régen törtek be az olyan szavazásos játékok, amikor a reakciógombok megnyomásával voksolhatnak a résztvevők. Ez a típusú akció jóval látványosabb, mint a like-olós elődei, ráadásul az élő számlálónak hála élesben követhetjük nyomon az események alakulását. Érdekesség, hogy a Facebook szabályzata ezt a típust sem támogatja kifejezetten, legalábbis van szabályozva bőven, úgyhogy gyorsan be is vezette a könnyebben bevethető Facebook Live Comments Poll lehetőséget.

maxresdefault

Újdonság a Facebook Live Comments Poll

Az új Facebook funkció során nem a reakciógombokat (like, love, stb.) kell használni, hanem különböző, előre meghatározott kulcsszavakat. Amikor a játékos ezeket gépeli be a Live számlálóval ellátott felület alá, azt voksként fogja kezelni és azon nyomban meg is jeleníti. Hashtages megoldást is használhatsz, illetve fontos, hogy a korábbiak képest egy szavazó most is csak egy voksot adhat le, még akkor is, ha többször commentel. (Felvetül a kérdés, hogy melyik comment számít majd érvényes szavazatnak, de erről nem találtunk infót.) A hab a tortán pedig az, hogy az új rendszer segít a brandingben, hiszen nagyobb elérést és az ígéretek szerint, engagementet is generál.

Szabályos útra tereli a játékokat

Commentek használata a Live Poll rendszerben azért is előnyös, mert teljes összhangban van a közösségi médium szabályzatával, így semmiféle kihágáson nem leszel kapható. Az eddig említett extra előnyökön túl pedig az is mellette szól, hogy business pageről privát üzenetet csak a hozzászólóknak lehet küldeni, így míg eddig ennek lehetősége nem volt garantált, mostantól ez a hibafaktor sem jöhet szóba. A Facebook Live Comments Poll izgalmas és új lehetőségeket kínál a social media szabálykövető kihasználásában és a brandépítés területén is. Apropó: szeretnéd hallani a legütősebb branding tippeket? Gyere el február 28-án a Digital Session Budapestre, ahol storytelling, szakmai titkok és esettanulmányok várnak rád. Siess, már csak néhány helyünk van!

digital session

Facebook Live Comments Poll - New Feature

blog