Menü

Változik a Mentions alkalmazás Facebookon

A Facebook megígérte nekünk, hogy 2017 végére az élő közvetítés lesz a legtrendibb dolog, ami ebben az évben történt. Nos, ezt döntsétek el, hogy ezt valóban sikerült-e véghez vinniük. A platform a megfelelő közvetítés érdekében a Mentions nevű alkalmazást használta, ami azért is volt jó, mert így a sztárok sokkal több emberhez juthattak el. A Facebook ezt az új Live videó lehetőséget a Mentions app-ban mutatta meg először, ami arra ad lehetőséget az ellenőrzött profiloknak, hogy könnyebben felvegyék a rajongóikkal a kapcsolatot. Most nézzük az újításokat!

Videó tükrözés

Alapértelmezésben a videó szinte mindig tükrözött. A legtöbb esetben pedig ez okozta a problémát, amikor a felvétel készítője szöveget vagy logót is akart az élő adáshoz. A másik fontos kérdés az a fényerő, amit sajnos nem lehetett szabályozni, ez pedig különösen a koncerteknél vagy más élő rendezvényeknél volt zavaró. Tehát a Facebook bemutat egy sor javítást, amely lehetővé teszi a műsorszolgáltatóknak azt, hogy ha akarják tükrözhetik vagy szabályozhatják a fényerőt. facebook

Komment moderálás

Az élő videó a közönségnek szól, és miközben adásban vagy sajnos nem tudsz közben arra is figyelni, hogy ellenőrizd a reakciókat. Ezen erőfeszítések támogatására a Facebook egy új megjegyzésmoderálási eszközt készített, amely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy egyes kifejezéseket fekete listára tegyenek. Így a felvétel készítése közben ezek nem fognak megjelenni.

Adás közbeni státusz frissítések

facebook A platform még egy lehetőséget is adott az eszközökhöz, hogy állapotváltozásokat is lehessen követni. Ez biztosítja a folyamatos információ áramlatot. Megtudhatod, hogy kik léptek be és milyen reakciókat váltott ki a videód az emberekből.

Adás után

Végre a Facebook arra is gondolt, hogy mi történik majd a közvetítés után, ezért egy új opcióvall rukkolt elő! Miután lement a videó, a felesleges felvételeket kivághatod és megalkothatsz egy újat, amit aztán közzétehetsz az idővonaladon. Ezek az újdonságok az elkövetkezendő hetekben lesznek elérhetőek az alkalmazásban.

Ha még több ötletet és inspirációt szeretnél gyűjteni az digitális marketing és a közösségi média világából, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkba, az Online Marketing Inspirációkba!

Facebook Is Turning Mentions Into A Handheld Live Video Studio

blog