Menü

Videó marketing - a 2017-es év slágere

A videó marketing lehetőségeit kihasználva az utóbbi évek során egyre gyakrabban vetettek be mozgóképes tartalmakat különböző projektek, kampányok esetében. Amíg szükséges felszerelés ára csökkent, addig a kreatív eszközök alkalmazása tökéletesedett, így a videós tartalmak szinte minden felületen megjelentek, ezzel is segítve a célközönség elérését. A HighQ létrehozott egy inforgafikát a 2016-os évről, amelyben bemutatja, hogyan fejlődött a videó marketing, és hogyan fog valószínűsíthetően továbbra is egyre szélesebb körben elterjedni. Az infografikából kiderül, miért számíthatunk a videós tartalmak legerősebb évére 2017-ben.

Íme 15 érdekesség, amiért azt mondhatjuk, hogy 2017 a videó éve lesz!

1. 2017-re az összes webes forgalom 74%-át a videók fogják adni. 2. Több videós tartalom kerül fel a netre egy hónap alatt, mint amennyit a televízió három évtized alatt termelt. 3. Három tablet használóból egy minden nap több mint egy órát néz mozgóképes tartalmat az eszközön. 4. Az okostelefon felhasználók 28%-a legalább napi egyszer megnyit egy videót a telefonján. 5. Az emberek 55%-a minden nap megnéz legalább egy videót. 6. A Facebook videókra minden nap 500 millióan kattintanak. 7. Ezeket a videókat azonban 85%-ban hang nélkül nézik a fogyasztók. 8. Az üzleti szféra vezetőinek 75%-a néz minden héten munkával kapcsolatos tartalmakat. 9. A marketing-, sales- és üzleti szakértők 69%-a már használt videó marketinget, és további 31% tervezi ezt. 10. Az emberek 81%-a kiemeli üzleti oldalán a videóit! 11. A marketing-szakemberek 93%-a online marketingre, salesre és kommunikációra használja a mozgóképes tartalmakat. 12. A B2B üzletek 96%-a tervez videós tartalmakat gyártani a következő évben. 13. A videó szó használata az e-mailek tárgyában 19%-al nagyobb megnyitási arányt eredményez. 14. Amikor a marketingesek videót küldenek e-mailben, az átkattintási arány 200-300%-ra nő. 15. Azokon a honlapokon, amelyeken videó is szerepel, 2 perccel többet tartózkodik a felhasználó, mint azokon, amiken nincs.

Lássuk hát a teljes listát!

videó marketing Érdekes, hogy a videós tartalmak hogyan hálózták be a fogyasztói közösséget, ha saját tapasztalatainkból indulunk ki, számunkra is fontos szereppel bír a mozgóképes tartalom minden kampány és projekt esetében!

Ha még több ötletet és inspirációt szeretnél gyűjteni az online marketing világából, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkba, az Online Marketing Inspirációkba!

30 Reasons Why Video is THE Medium for Social In 2017 [Infographic]

blog