Menü

Videó marketing - Értékesíts hatékonyabban

Ha hatékony módját keresed annak, hogy gyorsan bővítsd az üzleted és szeretnél a mostaninál többet eladni, akkor a marketingednek ki kell terjednie az egyik leghatékonyabb eszközre, amivel releváns tömegeket érhetsz el! Ez nem más, mint a videó marketing.

Miért jó a videó marketing?

Manapság mindenki információra éhezik, de azt gyorsan szeretnék elfogyasztani. Az emberek szívesebben néznek egy videót 2-3 percig, mint töltenek 10-15 percet egy hosszú szöveg elolvasásával. A szórakoztatás és információ átadás mellett egy jól elkészített (image) videó ráadásul fontos pont a céges kommunikációban, hiszen segít kapcsolatot teremteni az ügyfelekkel, mindezt rövid idő alatt. Plusz jó pont a videóknak, hogy nem kizárólag a honalpodon tudod elhelyezni, hanem szinte bárhol terjeszthetők, sőt ha igazán jóra sikerült, akkor a vírusos terjedés sincs kizárva. Ehhez nincs másra szükséged, mint egy jó ötletre és kreatív kivitelezésre. A legjobb az egészben, hogy a videó abban is segíthet, hogy a keresőmotorok előkelőbb helyre pozícionáljanak a rendszerben, így pedig instant segítenek hozzá a potenciális vevőkhöz és feltornázzák a Page Ranket. Képzeld csak el: valaki a tiéddel megegyező szolgáltatásra keres. Választhat egy hosszas - és sokszor unalmas - leírás, illetve a te menő videód között. Hát persze, hogy a tiédet választja!

Egy kis statisztika

Egy korábbi tanulmány szerint az amerikai állampolgárok havi 46 órát töltenek el a net előt (a magyarok ennél valamivel kevesebbet). Ennyi idő alatt több mint 3237 weboldalt kerestek fel, és nem kevesebb, mint 21 000 000 000 000 videót néztek meg összesen. Egy szó mint száz, a videó marketing a célzott közönség elérésének leghatékonyabb módja manapság.

videó marketing

További előnyök

- A videó marketing egyik legnagyobb előnye, hogy emberek millióit segít elérni rövid időn belül, ráadásul anélkül, hogy túl sokat kéne költened, hiszen a videód terjedhet virálisan is. Nincs más módszer, ami ilyen jó eredményt tud nyújtani ilyen alacsony áron. - Audiovizuális eszközökkel könnyebben adhatod át az üzenetedet, mivel ez a fajta kommunikáció könnyebben és gyorsabban feldolgozható, mint egy írott szöveg. - A feltöltött videók növelik az oldalon eltöltött időt is. Egy teljes hosszában végignézett felvétel ráadásul jobban is rögzül, sőt az egyes részletek is könnyebben megragadnak, mint más módszerek esetében. Gondolj csak valamelyik bosszantó reklámra, aminek szlogenje vagy zenéje egyszerűen nem tud kimenni a fejedből. A tiéd persze biztos nem lesz idegesítő! - Segít megnyerte a közönség bizalmát, hiszen mindenki tudja, hogy egy videót megtervezni, leforgatni, megvágni, stb. időbe és komoly erőfeszítésekbe telik. Ez egyben arra is utal, hogy a cég valóban komoly és törődik azzal, hogy jó benyomást tegyen. Az első benyomás jelentőségét pedig nem kell magyarázni, így tényleg érdemes image videó készítés beiktatásában gondolkodni. - Kutatások szerint az emberek 79%-a néz rendszeresen videókat a neten, vagyis valóban erős médiumról beszélhetünk. - Sőt, a videók élettartama bizonyítottan hosszabb, mint más hirdetési formátumoké. A standard reklámok hamar elhalnak, de egy igazán jó videó évek múlva klasszikussá válik, amit nem un meg a közönség. - Egy jól sikerült videót remarketinggel kombinálva, elképesztő sikereket érhetsz el.

Tetszett a cikk? Szeretnél még hasonló témákról olvasni? Csatlakozz hozzánk a Facebook csoportunkba!

8 Reasons Why You Should Start Using Videos to Promote Your Business

blog