Blogolj hatékony időbeosztással

Szerző: ,

Zsigerből jönnek a jobbnál jobb ötletek, de nem tudod hogyan oszd be az idődet? Sokszor gondolkoztál már azon, hogy hogyan is írj jó bejegyzést minél rövidebb idő alatt? Kövesd a tippjeinket és meglátod, hogy egyszerű lesz! Blogolj hatékony időbeosztással és ez szinte rutinná válik majd a mindennapjaidban.

1. Bízz a niche szavakban

Ha tisztában vagy azokkal a szavakkal, fogalmakkal amik a közönségedet vonzzák, akkor ebben a témában kell további kutatásokat folytatnod. Könnyebben lehet írni a felhasználóknak, ha tudod, hogy mi az ami érdekli őket. Ha látod, hogy bizonyos megoldásokat keresnek, de eddig sehol sem találtak az adott témában, amit te képviselsz, akkor itt az ideje, hogy újítóként megragadd a lehetőséget és kidolgozd ezeket.

Tegyük fel, hogy művészi lakberendezői darabokat árulsz, nem feltétlenül kell tudnod mindent a belsőépítészetről, de a közönséged értékelni fogja a tanácsokat ezen a területen. Ebben az esetben nem árt némi kutatás, hiszen jó ha tényleges tapasztalatokat és tippeket fogsz tudni velük megosztani, így sokkal hihetőbb lesz és az olvasók is bízni fognak benned.

2. Korlátozd az idődet bizonyos oldalakon

Ha üzleti célból blogolsz, akkor valószínűleg rengeteg időt töltesz online. Viszont azokkal az oldalakkal kell csak foglalkoznod, ahova az olvasóid érdeklődése köt. Tehát kedvelhetsz bizonyos oldalakat, hogy mindig új inspirációkat gyűjts. Veled milyen gyakran fordul elő az, hogy csak 5 percet szánsz egy bizonyos oldalra és a végén arra eszmélsz, hogy órákig nézted, mert teljesen belebonyolódtál és elvesztetted az időérzékedet?

Ezért van szükség a Chrome egyik bővítményére, ami  a StayFocusd elnevezést kapta. Ezt akkor kell használnod, ha tudod magadról, hogy egyes oldalakon rengeteg időt pazarolsz el.

hogyan blogolj jól

Könnyű installálni és utána beállíthatod a számodra megfelelő opciókat. Először a napokat kell állítani, hogy mely időszakban akarod használni. Végül adj hozzá egy olyan listát, ahol tudod, hogy szükséged van blokkolásra, ha túl sok időt töltenél ott.

hogyan blogolj jól

Ha elérted a beállított limitet, akkor jelezni fog, hogy lejárt az időd az adott oldalon és vissza kell térned a munkádhoz.

3. Készíts előre vázlatot

Ha megvan az inspirációd egy cikkre, az első dolgod az, hogy leülsz és fogsz egy darab papírt és ceruzád és pontokba szedve vázlatosan leírod az ötleted. Persze ezt alaposan meg kell tervezned, hogy jó legyen a felépítése. Ha kidolgozol egy jó vázlatot, az jelentősen felgyorsítja majd az írásod folyamatát. Használhatsz online mind mapping eszközt is, mint a MindMup, hogy létrehozd a bejegyzésed körvonalait. Kezdd el egy jó kis címmel, majd bevezető és onnan felépítve az alcímeket, hogy mely pontokra szeretnél majd kitérni.

hogyan blogolj jól

Erre azért van szükség, hogy fókuszálj írás közben és ne kalandozz el!

4. Használj különböző eszközöket, hogy inspirálódj

Az internet tele van jobbnál jobb ötletekkel, ezt egy bizonyos idő után nehéz lehet nyomon követni és mindet megjegyezni. Erre valók az olyan eszközök, mint az Evernote vagy a Pinterest. Például az összes inspirációt rögzítheted egy tematikus táblára, így mindig megtalálod majd a későbbiekben is, hogy miket kell még kidolgoznod.

hogyan blogolj jól

5. Figyelj a forrásokra és idézetekre

Tartsd tiszteletben a szerzői jogokat és a kutatásokat amelyekből dolgoztál, mert ezzel nem csak magadnak teszel jót, hanem sokkal megbízhatóbbnak fogsz tűnni, hiszen tényleges adatokkal dolgozol. Kezdd a cikked egy idézettel, amit akár el is kezdhetsz kibontani, hogy utána áttérj a témádra.

hogyan blogolj jól

Győződj meg róla, hogy megfelelően jelölted a forrásokat!

Konklúzió

A social mediában sokszor csak a kampányokra és egyes hálózatokra összpontosítanak a vállalatok, ezért elfelejtik, hogy valós és minőségi tartalmakat is létre kell hozniuk rendszeres időközönként. A jó hír az, hogy egy kis blogolással nem fogod elhanyagolni a munkád nagy részét, csak megfelelő szervezésre van szükséged. Ezért gyűjtöttünk ötleteket, hogy a mindennapokba könnyebb legyen betartani a menetrendet.

Amennyiben  szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkban, az Online Marketing Inspirációkba!

5 Ways to Find More Time to Blog

 

 


Ajánlott bejegyzések