Sütik kezelése

Gyorstalpaló a Facebook instant cikkek használatához

Szerző: ,
facebook instant cikkek

A Facebook instant cikkek teljesen új élményt nyújtanak a felhasználóknak. Bár már februárban felröppentek a hírek az újításról, de még csak áprilisban élesítették. Hogy miért is lesz jobb ettől? Mert egy olyan formátumról van szó, amit mindenki imádni fog. A létrehozása is igen egyszerű, és ha első ránézésre nem is gondolnád a következőkben lépésről-lépésre végig vezetünk, hogy mit kell csinálnod egy instant cikk létrehozásánál.

#1 Regisztrálj fel az instant cikkekre

Az első része az,  hogy regisztrálsz a Facebook Instant Articles-ben, ahol ki tudod választani, hogy az általad kezelt oldalak közül, melyik nevében szeretnéd használni (ehhez szükséged van Facebook Business Managerre).

facebookinstant

 

Ezután be kell pipálnod a boxban található leírást, így tovább tudsz lépni, ha megnyomod a Enable Instant Articles gombot.

facebookinstant

 

#2 Fedezd fel a beállításokat

Ha engedélyezted az instant cikkeket, utána beléphetsz a beállításokba.

facebookinstant

 

A menüben bal oldalon fogod látni a pontokat, ahol az oldalbeállításaidat fogod tudni kezelni.

facebookinstant

 

A Quickstart Guide-ban, pedig a cikkeidet fogod tudni átalakítani.

facebookinstantAlatt láthatod az alapeszközöknél, hogy hova kell linkelned az instant cikked URL-jét.

facebookinstant

 

#3 Ismerd meg közelebbről az átalakítást

Az előző ponthoz képest, most közelebbről is megnézhetjük az átalakítást, hogy mi is történik pontosan. Tehát az URL boxnál bemásolod az eredeti cikked linkjét.

facebookinstant

Miután ez megtörtént egy visszaigazoló üzenetet fogsz kapni.

facebookinstant

 

#4 RSS feed beállítása

Ahhoz, hogy automatikusan tedd közzé a cikkedet, be kell állítania az RSS feedet. Itt két különböző lehetőséget fogsz látni, az egyik a Production RSS feed (neked erre lesz szükséged), a másik a Development RSS feed, ami leginkább tesztelési célra van.

facebookinstant

 

#5 Konfiguráld a bevételszerzési beállításokat

Ha bevételszerzésen töröd a fejed, a következő lehetőségeknél be tudod ezeket állítani.

facebook instant articles

 

Ha ezt a lehetőséget választod, akkor be kell állítanod a közönségedet és a többi részt, ami fontos lehet az elérésnél. A Get started-nál tudod megtenni ezeket.

facebook instant artocles

 

#6 Figyelj a cikked külalakjára

A következő lépés, hogy beállítsd a cikked designját. Itt tudod szerkeszteni, hogy a látogatók számára hogyan nézzen majd ki az applikáción keresztül. Ha rákattintasz a defaultra vagy a new stylera, akkor megkapod a beállítási lehetőségeket.

facebook instant articles

 

#7 E-mail beállítások

Az utolsó lehetőség a Tools-ban az e-mailes riasztások, amelyek arra szolgálnak, hogy ha szeretnéd akkor értesülhetsz a felmerülő problémákról és azonnal le tudod őket ellenőrizni.

facebook instant articles

 

#8 Hibák keresése

Ha mindent megcsináltál az előírások szerint, akkor nincs más dolgot, mint ellenőrizni, hogy minden rendben van-e. A Publishing Tools menüpontban tudod megvizsgálni.

facebook instant articles

Ha ráklikkelsz az edit ikonra, akkor kijön egy újabb ablak, ahol látni fogod, hogy mi a probléma a cikkeddel.

 

#9 Előnézetben megnézheted a cikked

Ezt akkor tudod megnézni, ha letöltötted a Facebook Pages alkalmazást (elérhetőek IOS-re és Androidra egyaránt). Hogy ezt megnézhesd menj a három pontra a beállításoknál és válaszd az Instant Articles menüpontot.

facebook instant artocles

 

A kész cikk mobilon:

facebook instant articles

 

és a weboldaladon:

facebook instant articles

 

Ha valami mégsem tetszene, akkor az oldal beállításnál a Toolsban újra átformázhatod az egyes részeket.

A Facebook instant cikkek bevezetése érdekes és izgalmas újítás, ami új irányba terelheti a content marketingről alkotott eddigi fogalmainkat, miszerint mindig a forgalom saját weboldalra terelés volt a cél. Lehet, hogy mostantól a Facebook tényleg átveszi a világuralmat?

Amennyiben  szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkban, az Online Marketing Inspirációkban.

How to Use Facebook Instant Articles for Business


Ajánlott bejegyzések