Sütik kezelése

Kiderült a Facebook tiltások oka!

Szerző: ,

A Facebook üzemeltetői hivatalos közleményt adtak ki, melyből a tiltás oka mellett az is kiderült, hogy a tévesen letiltott fiókok felhasználói újra használhatják a Facebookot.

Hétfőn tört ki a hazai felhasználók körében egy óriási tiltási hullám, mely során többezer felhasználó hozzáférését zárta le a Facebook, látszólag ok nélkül. Keddre a helyzet még mindig nem oldódott meg, sőt, egyre több profilt zároltak, már Instagramon is. Ahogy teltek a napok, több Facebook-oldal rajongói tábora is morzsolódni kezdett, végül a Facebook elkezdte kivizsgálni az ügyet.

A Facebook revízió szerint a tiltási hullámban érintett fiókok a közösségi irányelveknek nem megfelelő tartalmat osztottak meg. Ám nem segített a tiltáson az sem, hogy a közösségi oldal rendszerei kissé túlműködtek. A nyomozás során kiderült, hogy a felhasználók egy része nem a problémás tartalom népszerűsítése céljából osztotta meg a postokat, hanem éppen azért, hogy felhívja a figyelmet a társadalom (ismerősei) figyelmét annak károsságára. Miután ez egyértelműen kiderült, a Facebook úgy döntött, visszaállítja a fiókokat.

Az érintett – meg nem nevezett – tartalmat viszont továbbra is törlik mindenhonnan, ahol feltűnik. Fontos, hogy ez nem azt jelenti, hogy minden letiltott fiók zárolását feloldották. Előfordulhat ugyanis, hogy – ahogy minden héten – más ok miatt is blokkol hozzáféréseket a közösségi oldal. A visszakapcsolás csak a tévesnek ítélt tiltásokra vonatkozik – írta a Hvg.hu.

HVG


Ajánlott bejegyzések

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.