Már megint a Facebook…

Szerző: ,
facebook

Ez egy szomorú nap  lehet mindenki számára, aki szereti a Facebook Trend topikjainak a megjelenését, ugyanis a cég úgy döntött, hogy itt az ideje változtatni. Megértjük, hogy ez a felosztás sokkal hasznosabb és kezelhetőbb az embereknek, de lássuk be, hogy ez főleg azért jött létre, hogy könnyebben értesüljünk arról mi folyik a világban anélkül, hogy ide-oda ugrálnánk a platformokon.

A változástól azért nem omlunk össze, de így annyira más lett a funkció, hogy nem tudunk mellette szó nélkül elsétálni. Mindazok számára, akik még nem vették észre vagy nem is használják ezt a lehetőséget, azoknak elmondjuk, hogy ez apró változtatásnak tűnik mégis kihatással lehet a mindennapjainkra. A főcímek megváltoztak és nincs többé magyarázat. Sőt, ezek már csak kattintható címek lesznek és megmutatják, hogy éppen mennyien érdeklődnek és beszélgetnek az adott témáról. Most döntsd el ránézésre, hogy az adott topik miről szól. Nehéz ugye?

facebook

Tehát honnan kéne azt tudnunk, hogy ezek a felkapott témák miről szólnak? Nos, erre a választ nem tudjuk. Vajon a Facebook miért tette ezt a felhasználóival? A válasz egyszerű. Még májusban a Facebook szerette volna sokkal átláthatóbbá tenni a topikokat. A vége az lett, hogy elég sok mindent át kellett szervezniük, ezáltal a témák az alapján kerülnek elő, hogy melyek a legnépszerűbbek.

Egyébként, hogy ez működőképes legyen három faktort kell figyelembe venniük: algoritmus, trendi topikok és személyre szabás. Elvileg mindenkinek a saját érdeklődési köre szerint épül fel a felsorolás.

Nektek mennyire tetszik ez az apró, de mégis szembetűnő újítás?

Amennyiben  szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkban, az Online Marketing Inspirációkba!

Have You Noticed The Change In Facebook’s Trending Topics?

Facebook Gets More Transparent On Trending Topics

 


Ajánlott bejegyzések