Menü

Nagy dobásra készül a Pinterest

Lassan, de biztosan a Pinterest is elkezd felzárkózni a nagy platformok mellé. A legtöbb közösségi hálózatnak már van saját videóhirdetése és most végre itt is felébredtek a fejlesztők. Mostanában nem sokat lehetett hallani a Pinterest háza tájáról, de ez nyilván jó okkal történt. Miután látták, hogy a videók 60%-os növekedést hoztak a Facebooknak és az Instagramnak, úgy döntöttek, hogy itt az ideje a videóhirdetéseknek. Az új formátum a Pinterest videólejátszójában megy és lehetőséget ad a felhasználóknak a megtekintése után, hogy reagáljanak. Ezek olyan pinekkel párosulnak, amelyek által csak egy kattintás és meg is lehet vásárolni a terméket vagy szolgáltatást. Tizenkét partner vállalkozott a tesztelésre és az elmúlt néhány hónap alatt abszolút pozitív válaszra jutottak: a hirdetési forma hihetetlenül jó eredményeket produkált. Jelentős márkanövelés volt látható és 4x többen érdeklődtek, mint a hagyományos hirdetéseknél. Mike Bidgoli a Pinterest termékmenedzsere egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy mostantól elérhetőek a promotált videóhirdetések:
A legfrissebb adatok szerint az emberek 55% -a Pinteresten szeretne rákeresni egyes termékekre, illetve megvásárolni azokat. Mivel a tartalmak 75%-a vállalkozásoktól származnak, ezért arra gondoltunk, hogy valami egyedi és értékes lehetőséget ajánlunk fel nekik, hogy könnyebben tudják az eladásaikat növelni.
Meredith Schaffner a General Mills Old El Paso marketing menedzsere pedig elmondta, hogy mennyire elégedett az új lehetőséggel és mennyi fejlődés történt az elmúlt pár hónap alatt:
Már több kampányt futtatunk a Pineteresten és látjuk, hogy a videó mennyire jól tud közvetlen kapcsolódni a közönséghez.
Ezek először az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban lesznek elérhetőek. Kíváncsian várjuk, hogy itthon mikortól használhatjuk őket és az itteni cégek mennyire fogják ezt a lehetőséget kihasználni.

Amennyiben szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkban, az Online Marketing Inspirációkba!

Pinterest Launches Promoted Video Ads

blog