Menü

Prezentációkészítés: kerülj középpontba

Ugye ti is emlékeztek arra, amikor Steve Jobs előadott? Szinte megfagyott a levegő és a közönség lélegzetvisszafojtva várta a folytatást! Megragadta azokat az elemeket nem csak szóban, hanem vizuálisan is, amellyel elérte, hogy valami lehengerlőt alkosson. Az elkövetkezendő időszakban ez a cikk bármikor jól jöhet, hiszen a legfontosabb pontokat gyűjtöttük össze, amelyekkel kitűnhetsz az előadók közül és emlékezetes maradsz az emberek számára. Prezentációkészítés egyszerűen, hogy mindig a maximumot nyújtsd!

1. Ikonok

prezentációkészítés Ha közelebbről megnézed nincs másra szükséged csak egy sor ikonra és egyfajta betűtípusra. Ez az egyik módja annak, hogy egy letisztult, modern külsejű diát alkoss meg. Bár az elsőre különböző képek nem hasonlítanak, mégis látni lehet, hogy ugyanazon formázási és színbéli előírásoknak felelnek meg. Ha a diád túl fiatalosra sikerült, akkor a színeket hibáztathatod. A kék három árnyalata, szinte egybeolvad a szürke és fehér kombinációjával. Hogy ezt elkerüld, nem kell mást tenned, mint egy kis figyelemfelkeltő színt belecsempészned. Ez pedig nem más, mint a piros. Így egyes részeket jobban ki tudsz majd emelni és sokkal megfelelőbb lesz majd a grafikád.

2. Hóbortos vonalak

prezentációkészítés Ha van valami, ami belefoglalja a kreativitásodat a prezidbe, az a furcsa illusztrációk alkalmazása. Egyfajta szórakoztató formát ad a prezentációnak informális módon. Ha szeretnél valami különlegeset, akkor próbáld ki az egyedi tervezéseket.

3. Színpaletta

prezentációkészítés Van arra egy módszer, hogy hogyan is használj egy széles palettát és ezt a fenti példa is tökéletesen illusztrálja. Először is válassz analóg színeket. Két fő csoportja közül választhatsz: kék, kékes-zöld, világoszöld; piros, narancs, világos narancssárga, citromsárga. Másodszor a választott színeknek végig kell kísérniük a prezentációdat az elejétől a végéig. Figyelj arra, hogy ezeket a színeket ne próbáld meg egy oldalra beerőltetni. A kezdő dia kivételt képez ez alól, mert ez az a pont, ahol megragadod a hallgatóság figyelmét.

4. Fesd vörösre

prezentációkészítés Ha egy olyan témáról prezentálsz, mint a szerelem, szenvedély vagy erő, azonnal a vörös szín jut eszedbe. Tehát miért is ne használhatnád? Csak azt vedd figyelembe, ha ilyen erős árnyalatot használsz kompenzálnod kell fehérrel és feketével.

5. Használj háttérképet

prezentációkészítés Akár használhatsz fotókat is a háttérnek, de persze csak akkor, ha ráteszel egy szűrőt. Általában a sötétebb megoldások azok, amelyek a későbbiekben is jó választásnak bizonyulnak. Ilyenkor a diák elhalványulnak és erre tökéletesen illeszkednek majd a fehér fontok. De ha te úgy találod, hogy ez túl unalmas, akkor kipróbálhatsz más színeket is.

6. Egyensúly a vizuális megjelenések között

prezentációkészítés Ebben a példában láthatod, hogy a szöveg mindig kiegyenlíti a vizuális megjelenést. Az egyszerűség és következetesség kíséri végig a prezentációt. Ha az előadásodat pontosan követik a diasorok, akkor egy-egy hívószó és kép nagy segítség lehet a hallgatóságnak.

7. Szöveg boxok

prezentációkészítés Ezek a boxok két dolgot tudnak csinálni: az egyik, hogy egy hatalmas háttérből ugranak ki (ami lehet egy fotó is), a másik, hogy akár az egész dobozt elfoglalhatják. Itt úgy játszol a formákkal és színekkel, ahogyan csak szeretnél. A fontos információkat azonban mindig jelöld ki! Ahhoz, hogy a középpontba kerülj csak annyit kell tenned, hogy szabadon engeded a fantáziád és nem ragaszkodsz az egyszerű, megszokott sablonokhoz. Merj újítani és elrugaszkodni a megszokottól.

Ha még több ötletet és inspirációt szeretnél gyűjteni a digitális marketing világából, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkba, az Online Marketing Inspirációkba!

Get Your Audience’s Full Attention with a Stunning Keynote Presentation

blog