Sütik kezelése

Esettanulmány

Teleki-Degenfeld Kastélyszálló

A feladat

Nógrád megye legszebb és legizgalmasabb történelmi látnivalója már jó ideje kastélyszállóként üzemel, melynek népszerűsége az utóbbi években sajnos visszaesett. A fogyasztói szokások változása alapos ráncfelvarrást igényelt, ezért az újonnan kialakított marketing stratégia következtében újrapozicionáltuk és alaposan megváltoztattuk a kastély arculatát és kommunikációját is.

Stratégia

Az átfogó marketing stratégia kialakítása elengedhetetlen volt, hiszen az arculat, a weboldal és maga az általános kommunikáció megváltoztatása sok veszélyt rejthet magában. Ezeket igyekeztünk előre feltérképezni és a módosításokat a három nagy célcsoport és a buyer personák igényei szerint elvégezni.

Weboldal

Az új weboldal tervezésénél és kialakításánál elsődleges szempont volt, a ma már alapkövetelménynek számító reszponzivitás és a SEO szempontok betartása. Utóbbiról úgy gondoskodtunk, hogy a teljes weboldal szöveget házon belül írtuk, illetve rendszeresen frissülő blog aloldallal egészítettük ki, ahol a célcsoport buyer personáit érdeklő témákat dolgozunk fel, méghozzá tartalomnaptár alapján.

Social Media

A kastély Facebook profilját és hirdetési fiókját még az új honlap elkészülte előtt átvettük, tartalmában és megjelenésében is mi szerkesztjük. Az átadást követően azonnal áttértünk az új, közvetlenebb hangnemre, melynek sikere nem váratott sokat magára, hiszen a célszegmens sokkal könnyebben tudott azonosulni a barátságos kommunikációval. A Facebook oldal mellett saját Pinterest felhasználót és egy Instagram fiókot is beindítottunk a kastély számára.

Marketing automatizáció

A kastélyszálló korábban csak a szállóvendégek és az elenyésző számú online feliratkozó adataiból gazdálkodhatott, mi ezt adatgyűjtés céljából létrehozott, letölthető infotainment e-bookokkal gyűjtött adatokkal bővítettük. A feliratkozókat, letöltőket és a vendégeket is immáron marketing automatizációs rendszerben kezeljük, melyből havi hírlevél is kiküldésre kerül.

Még több esettanulmány

Burger King® Magyarország

Megnézem

Fogászvilág

Megnézem

WardrobeSound

Megnézem