Sütik kezelése

10 jó tanács mobilbarát honlap készítéséhez

Szerző: ,
Okostelefonok, honlapkészítés, webdesign

A mobileszközökre optimalizált honlapok készítése az egyik legaktuálisabb téma napjainkban a webes világban. A technológiai fejlődésnek köszönhetően növekszik azon felhasználók száma, akik okostelefonokról vagy hordozható táblagépekről is interneteznek.

10 tipp, amely segítségedre lehet egy mobilbarát honlap tervezéséhez:

1. Légy lényegre törő!

Mi a célod? A mobilfelhasználók a lehető leggyorsabban szeretnének releváns információhoz jutni mobil eszközeiken keresztül, ezért lehetőleg minden felesleges üzenetet törölj a látható felületről!

2. Legyen egyszerű, mint az ABC

Akár fejlesztő, webdesigner vagy a honlap tulajdonosa vagy, sose felejtsd el, hogy a kevesebb néha több. A mobilra optimalizált honlapoknál a legfontosabb elvárás az egyszerűség, ehhez azonban el kell kerülnöd a túl sok információt. Az egyszerű webdesign és navigáció is elengedhetetlen. A látogatók hamar visszafordulhatnak, ha nem megfelelő a betöltési idő vagy átláthatatlan az oldal.

3. Próbáld ki a reszponzív webdesignt!

Ellenőrizd weboldaladat több különböző böngészőben is, több eszközön. A legmodernebb technikák alkalmazásával – mint HTML5, CSS3 – sikeres mobil weboldalt készíthetsz a mobil eszközökre.

4. Határozd meg a szöveges tartalmat!

Első lépésben határozd meg üzleti céljaid fő üzenetét, amelyet azonnal tudatni szeretnél a látogatóval. A látogatók viselkedése eltérő lehet a mobil eszközökön, illetve az asztal előtt ülve. Próbálj meg a felhasználók nézőpontjából gondolkodni, tudd meg, vajon mit kereshetnek. Ügyelj a direkt kommunikációra, akár egy telefonszám vagy online foglalás elhelyezésével.

5. Strukturálj!

Ha nagy mennyiségű információt szeretnél bemutatni a mobilra optimalizált oldaladon, készíts felhasználóbarát struktúrát.  Egy egy oszlopos szerkezet megkönnyíti a navigációt a felületen.

6. Fogd rövidre!

Az érintőképernyőn történő gépelés gyakran nehezünkre esik,  és türelmetlenné tesz minket. A rövid regisztrációs űrlapok növelik a látogatók elégedettségét és az érdekelődését.

7. Tedd interaktívvá!

Minden weboldal készítése esetén nagyon fontos szerepe van az interaktivitásnak. Ezt elérheted például egy gombbal, amely megváltozik, amikor a felhasználó klikkel.

8. Tudasd a márkád!

A márka elemeinek megjelenítése elengedhetetlen annak érdekében, hogy a látogató elsőre azonosítani tudja a weboldalt. A márkai elemei közé tartozik a logó, a színek, illetve a stílus.

9.  Ne zavarj össze!

Legyen minden tartalom egyértelmű az oldalon. Amennyiben teljes körű tájékoztatásra van szüksége a látogatónak, irányítsd át a teljes verzióra!

10. Győződj meg a mobil kompatibilitásról!

Teszteld a weboldalt különböző mobil eszközökön, beleértve az okostelefonokat és a táblagépeket, különböző operációs rendszerekkel és képernyőfelbontással.

(www.searchenginejournal.com)


Hasznosnak találtad a bejegyzést? Csatlakozz hozzánk facebook csoportunkban vagy like-old az oldalunkat, hogy elsőként értesülj a webmarketing világát érintő hírekről.