Menü

10 tipp, hogy hogyan találj munkát a social média világában

A mai világban egyre nehezebb megtalálni azt a munkahelyet, amely a legmegfelelőbb számunkra. Túl sok a lehetőség, és nem mindig a legjobb mellet döntünk. Az is lehet, hogy folyamatosan várunk valami jobbra, de az sosem jön el. Ennek azonban nem kell így lennie! Mutatunk pár trükköt, amelyekkel könnyen megtalálhatod álmaid munkáját! A social média segítségedre lehet abban, hogy minél hatékonyabban járhass el álláskeresés közben. Ezeknek a közösségeknek nem csak az a szerepe, hogy kapcsolatot tartsunk ismerőseinkkel, hanem arra is tökéletesen megfelelőek, hogy olyan információkat osszunk meg magunkról, amelyek érdekesek lehetnek a leendő munkáltatónk számára.

Lássuk hát javaslatainkat!

1. Mutasd meg tudásod a közösségi médiában!

Az első és legfontosabb, hogy átnézd, mi az, ami látható a profilodon. Nem mindegy hiszen, hogy a vállalat, ahova jelentkezel, milyen képeket és bejegyzéseket lát rólad. Csak azon a posztok legyenek nyilvánosak, amelyek elősegítik munkakeresésedet. Ne a bulizós éneddel szembesüljenek először, mert lehet interjúra sem hívnak majd be attól függetlenül, hogy megfelelnél a követelményeknek. Az első benyomás kulcsfontosságú! social média

2. Készíts "álom listát"!

Érdemes listába rendezni, hogy milyen munkák azok, amelyeket szívesen elvégeznél. Állítsd fel a sorrendet a vállalatok között is, ahol dolgoznál. Ez egy alapozó pontja lehet a keresési folyamatnak. Nem szabad azonban elkeseredni akkor sem, ha nagy tapasztalat szükséges ezekhez a munkákhoz, te pedig még nem bővelkedsz belőle, hiszen ezek a pontok a további karriertervezésedben is nagy szerepet játszhatnak majd. social média

3. Ismerd meg a kedvenc vállalataidat!

Ahhoz, hogy olyan helyekre adhasd be jelentkezésedet, amelyek valóban relevánsak szakmai fejlődésed szempontjából, szerezz be minden apró tudást a cégekről. Ha szeretnéd, hogy valamelyik listádon szereplő vállalathoz mehess dolgozni, érdemes minden információt megtudnod arról, hogy mivel foglalkoznak, milyen szolgáltatásaik vannak. Így te is könnyebben választhatod ki a legmegfelelőbbet. Ne feledd, minden vállalatnak mások a céljai és a társadalmi szerepvállalása is, jól jegyezd meg, melyikhez mi tartozik, hogy megfelelő válasszal szolgálhass az interjún.

4. Használj több felületet a munkakereséshez!

Ne csak egy felületen kutakodj a legújabb lehetőségek iránt, hanem minél több felületet nézz át, illetve kövess folyamatosan, hogy ténylegesen megtalálhasd azokat a hirdetéseket, amelyek relevánsak számodra. Használd a Linkedint, a Facebookot, a Twittert, az Instagramot vagy akár a Snapchatet is, hiszen nem tudhatod, melyiken talál rád a legjobb opció. Nap mint nap csekkold a hirdetéseket!

5. Állítsd be az e-mail értesítőket!

Ahhoz, hogy mindenről értesülj a nap bármely percében, állítsd be az e-mail értesítőket. Figyelj oda azonban arra, hogy kiszűrd azokat, amelyek fontosak számodra. Monitorozd az oldalakat, hogy milyen lehetőségek adódnak, mindenhova küldd el jelentkezésed, de ne spammeld a vállalatokat!

6. Keress fel toborzó cégeket!

A siker érdekében érdemes olyan cégeket is felkeresned, amelyek munkaerőt közvetítenek partnereik számára. Lehet, hogy ott fogsz rálelni a legjobb megoldásra!

7. Építs kapcsolatokat a közösségi hálón!

A kapcsolatépítés nem csak személyen lehetséges, hanem az interneten keresztül is. Minél hamarabb kezdd el ezt a fajta ismerkedést, hiszen ezáltal is megismerik az emberek a neved, akik akár még ajánlhatnak számodra valamilyen munkát is. Légy önmagad, ne küldj automatikus vagy sablon üzeneteket!

8. Találj meg minden lehetséges opciót!

Kövesd az összes lehetőséget és céget, amely érdekel. Hidd el, a nyomozótehetséged segítségedre lesz az ideális állás megtalálásában is! social média

9. Legyél türelmes, de ne lustulj el!

A türelem nagyon fontos a munkakeresés folyamatában, nem szabad semmilyen elhamarkodott döntést hozni és elkeseredni sem, ha valami nem sikerül. Figyelj azonban arra is, hogy ne veszítsd el motivációdat, inspirációdat. Igaz, hogy a megfelelő munkahely fellelése fárasztó és hosszadalmas lehet, mégis fókuszálj a procedúrára. Ne hagyd abba a kutakodást a stresszes időszakokban sem!

10. Soha ne add fel!

Talán a legfontosabb, hogy ne add fel. Meg fogod találni a számodra legmegfelelőbb munkát, amelyben kiteljesedhetsz, és önmagadat adhatod! Ahogy az alábbi GIF is mutatja, az úszás sem minden esetben egyszerű, de mindig menj tovább! social média A fentiekben leírt tippek azoknak szólnak, akik éppen munkát keresnek. Ne feledd el ezt a 10 pontot akkor sem, ha éppen nem sikerül valami, nem jön össze az interjú, vagy nem jeleznek vissza a cégtől, ahova jelentkeztél. Mindig légy a helyzet magaslatán, és folytasd a keresgélést addig, amíg meg nem találod a legjobbat!

Amennyiben szeretnél további ötleteket, inspirációt szerezni az online marketingről és a social média világáról, kövess minket Facebook csoportunkban, az Online Marketing Inspirációkban.

Job Hunting In The Age Of Social Media

blog