Sütik kezelése

10 tipp, hogyan írj sikeres blogot

Szerző: ,
kreatív szövegírás

Hol volt hol nem volt,  2010 őszén elkezdtem blogolni, mert elképesztően unatkoztam az akkori munkahelyemen, ami egy videótéka volt.

Pár hónap alatt olyan nagyra nőtt a blog, hogy csak kapkodtam a fejem. Hogy miért? Most első kézből adok nektek pár olyan tanácsot, amit nem tanulhattok és nem olvashattok sehol.

1. A jó blog hiteles és őszinte!

Tudom, hogy furcsa, de így van. Ki kell állni bátran az emberek elé és bevallani a félelmeket, a szorongásokat és a kudarcokat is. Ezzel egyrészt csökkentjük a trollok számát, másrészt érzelmileg be tudnak vonódni az írásba és megszeretik magát a bloggert.

2. Legyél szórakoztató és egyedi!

A humor úgy kell, mint egy falat kenyér, a sablon szövegek kora lejárt, senki sem akar unalmas contentet olvasni!

3. Válassz szolgáltatót!

A szolgáltató az Indexen, vagy az nlcafe-n megosztja az írásaidat – nem kell megijedni, ez teljesen ingyenes, ha ütős a tartalmad, hidd el, végigmegy a neten.

4. Légy aktuális!

Lovald meg az aktualitásokat, legyen szó bulvárról, közéletről, sporteseményről vagy bármi másról, ami a levegőben kering. A Google trends jó barát.

5. Csak stílusosan!

Találd ki magad és a stílusodat, hogy könnyen beazonosítható legyél. Ez a legnehezebb és ez sajnos nem tanulható. Az ember vagy egyéniség, vagy nem.

6. Célcsoport? Azmiaz?

Kinek akarsz írni? Mert mindenkinek nem lehet. Ki a célcsoport? Hány évesek, hol laknak, mennyi pénzük van, mi érdekli őket? Mielőtt ezt nem tisztázod magaddal, nem érdemes írni. Mondom ezt én. Aki gyakorlatilag az összes okos lépést kihagyta.

7. Légy merész!

Mondd ki a szavakat, amiket a nép nem mert. Hogy miért? Mert azt nagyon szeretik. Vidd a vásárra a saját bőröd helyettük és imádni fognak.

8. A következetesség erény!

Ne tűnj el! Ha már belevágtál, akkor csináld évekig és posztolj rendszeresen! Ha az olvasók megszeretnek, nem akarják majd, hogy ne halljanak rólad és folyamatosan fent kall tartanod az érdeklődésüket. Nincs kőbe vésve, hogy heti vagy havi mennyi poszt az ideális, de az valóban lényeges, hogy legyen egyfajta folytonosság!

9. Backstage!

Beszélj a magánéletedről. Csak bátran. Jöhetnek a kis hétköznapi szösszenetek, merre jártál, mit ettél, miből van eleged, min változtatnál, mi motoszkál az agyadban és a szívedben. Írd csak le! Úgyis kihalófélben van az őszinte kommunikáció!

10. És végül…

Nyerj díjakat! Díjakat nyerni állati menő, már csak az ego-d miatt is, valamint egy idő után sokkal több cég is megkeres majd, hogy kell nekik egy ilyen firkász, mint te. Szóval írni érdemes. Kitartás és rock n’ roll!


Hasznosnak találtad a bejegyzést? Csatlakozz hozzánk facebook csoportunkban vagy like-old az oldalunkat, hogy elsőként értesülj a webmarketing világát érintő hírekről.

Ajánlott bejegyzések