Menü

5 eszköz jól konvertáló, látványos Facebook-videók készítéséhez

Egy felmérés szerint a marketingesek 67%-a gondolja úgy, hogy a Facebook a leghatékonyabb online marketingcsatorna. Ezen belül is külön figyelmet érdemelnek a Facebook videóhirdetések, hiszen ezek a kutatások szerint képesek akár
  • 25%-kal több megtekintést
  • 480%-kal több kattintást és
  • 270%-kal több leadet generálni, mint a statikus posztok, jóval magasabb ROI-t eredményezve.
Ennek ellenére sok marketinges tart a Facebook-videóhirdetések készítésétől, mert a gondolat, hogy a nulláról, designer segítsége nélkül készítsenek ilyen célú videókat, elsőre túl nagy falatnak tűnik. Persze a szakértői segítség sosem árt, de számos olyan szoftver létezik, amik jelentősen megkönnyíthetik a dolgunkat, ha mégis egyedül kell nekiállnunk a feladatnak.
  1. Invideo
Havi 10 dolláros áron rengeteg sablon közül válogathatunk, amiket aszerint optimalizálhatunk, hogy a feed-re, storyba, vagy ads-re szeretnénk videót készíteni. ad dimensions for stories and feed A szoftverbe saját videókat is feltölthetünk, de válogathatunk az InVideo gazdag repertoárjából is. A kreatív elkészítésénél az alábbi szempontokat érdemes még figyelembe venni:
  • A Facebook szerint a 6 másodperces videók kontertálnak a legjobban, szóval fogd rövidre
  • Mindenképp használj feliratokat, mert a felhasználók 92%-ának hang nélkül jelennek meg a videók, ráadásul
  • 80%-uk nagyobb eséllyel nézi végig azokat a videókat, amelyeken van felirat.
A klip végén feltétlenül legyen valamilyen CTA (vagy ha a hirdetés hosszabb, mint 6 másodperc, akkor valahol középtájt), szintén szövegesen is megjelenítve. A legjobb, ha több verziót készítesz, és A/B tesztelésnek veted alá, melyik konvertál a legjobban.   2. Vidlab Szerencsére akkor sem kell lemondanod a videós hirdetésekről, ha mozgóképes anyag éppen nem áll rendelkezésre. Szuper kis videókat lehet csinálni akár képekből is. Az ingyenes Vidlab applikáció lehetőséget nyújt arra, hogy kiemeld a terméked vagy szolgáltatásod legfőbb jellemzőit, vagy elmagyarázd, mi hogyan működik. A képeken kívül természetesen szövegeket is adhatsz hozzá a videóhoz.
Use Vidlab to animate your images and add text for an eye catching video ad   3. Hyperlapse Készíts egyedi felvételeket a "kulisszák mögött" a magasabb engagementért! A szintén ingyenes Hyperlapse applikáció alapvetően az Instagramhoz készült, a segítségével pedig kedvedre változtathatod a videóid tempóját, izgalmas, energikus végeredményt generálva, amit szívesen néznek az emberek. Az app ráadásul az esetleges kézremegést is automatikusan kiiktatja az elkészült felvételekből, így igazán látványos végeredmény születhet. 4. Ripl A Vidlabhoz hasonlóan ez az alkalmazás is arra való, hogy a statikus képekből látványos animációkat készíthessünk vele. A Ripl összesen 8 képet tud kezelni egy videóban, ami bár elsőre kevésnek tűnik, valójában kiválóan alkalmas lehet egy kollekció vagy valamiféle átalakulás bemutatására. Itt is rengeteg előre elkészített sablon közül válogathatunk, és természetesen saját szövegeket is írhatunk hozzájuk, amit a logónkkal is kiegészíthetünk. 5. Facebook Grid Checker Ha készen van a videó, érdemes hozzá egy kellően figyelemfelkeltő thumbnailt is szerkeszteni, itt azonban figyelni kell arra, hogy a szöveg ne haladja meg a 20%-ot, különben nem fog futni a hirdetés. Ebben segít a Facebook Grid Checker eszköz, ahová egyszerűen feltölthető az elkészült bélyegkép. A 20%-os szabály egyébként az emberi lélek sajátosságaira épít, hiszen ha kevesebb az elérhető információ, az rögtön kíváncsibbá tesz minket - ugyanezen mechanizmus miatt teljesítenek jobban a rövid, 6 másodperces videók is.   Facebook grid image checker Ahhoz, hogy kitűnjünk a social media felfokozott zajából, muszáj folyamatosan új dolgokat kipróbálni, hiszen a megszokott tartalmakon rebbenés nélkül siklik át a felhasználók szeme. A videóhirdetések viszont bizonyítottan jobban konvertálnak, mint a statikus képek vagy a szövegközpontú hirdetések, így feltétlenül érdemes nekik adni egy esélyt!  

SingleRain | Facebook

blog