Menü

A social network, ahol mindenki kedves

A mindennapi élet a közösségi médiában sok mindennek mondható csak kedvesnek nem. Nap mint nap találkozunk a negatív kommentekkel, legyen az egy kedvenc oldalunk, csoportunk vagy akár a saját profilunk (bár ott könnyebb kiszűrni a trollokat). Az idő múlásával egyre csak rosszabb lesz az emberek hozzáállása, mindig dühösek és elégedetlenek valamivel, amit azonnal meg is osztanak. Ez néha már nagyon fárasztó tud lenni! Szerencsére úgy tűnik, hogy erre van egy megoldás, ami a Candid névre hallgató új közösségi háló. A Candid-ben (amely névtelen) a felhasználók kénytelenek távol maradni a goromba megjegyzésektől és szimplán csak kedvesnek kell lenniük. A kérdés jogosan vetődik fel, hogy vajon ez hogyan lesz képes megállítani a negativitást? Természetesen az AI segítségével. Minden megjelenő tartalom ellenőrzés alá kerül, hogy megfelel-e a kritériumoknak. Elvileg tényleg nagy segítség és távol tartja a rosszakarókat, a lényeg viszont csak annyi, hogy udvariasnak kell lenni! candide A platform a felhasználók által létrehozott tartalmakat elkülönítve tárolja a saját fiókjuktól, így valóban anonim marad. Megtudhatod azt is, hogy a Facebook barátaidból hányan vannak fenn a Candidon, de hogy pontosan kik, az rejtve marad. Sajnos posztok alapján sem találhatsz meg embereket, mert a Candid nem így működik. A feltöltött tartalmak egy random felhasználónévhez kapcsolódnak. Minden ami feltöltésre kerül azt a platform kategorizálja, természetesen névtelenül. Jelvényeket kaphatnak a jelenlévők azért, hogy ha folyamatosan egy meghatározott területre írnak. Ez is segíthet a közönségnek, hogy bírálják a tartalmat. Ebben az esetben már tudni fogják, hogy mi az amit komolyan kell venni, és mi az, amit nem: candide A Candid alapítója Bindu Reddy elmondja, honnan jött az ötlet:
Egy vélemény kinyilvánítása különösen egy vitás kérdésnél (a social mediában), elkerülhetetlen, hogy ne háborítson fel valakit. Kellett egy hely, ahol kifejezhettem magam egy vitatott kérdésben, ahol az ötleteket meg lehet tárgyalni anélkül, hogy megtámadjanak. A platformoknak szüksége van egy kurátorra. Az AI segít eltüntetni a zajokat, csökkenti a névtelen gyűlölködőket és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy több tartalmat osszanak meg.
Az ellenőrzés ma már egyre fontosabb. Kíváncsiak lennénk arra, hogy ez hogyan is működhetne például a Facebookon, ahol az ember szinte percenként lát egy ilyet. Mindenesetre, ha már eleged van a negatív kommentekből, akkor érdemes lehet letölteni az alkalmazást, mert már az Androidon és iOs-en is elérhető.

Amennyiben szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkban, az Online Marketing Inspirációkba!

Candid Is A New “Polite” Social Network

blog