Sütik kezelése

Az év 5 legjobb vírusvideója

Szerző: ,

Pénteken megírtuk, hogy az Unruly Media idén is összegyűjtötte az év legjobban sikerült, legtöbbször megosztott, így legnézettebbé vált videóit. A 20-as listáról 15-öt megmutattunk mi is, most pedig jöjjön a top 5, hogy jól induljon a hét.

Budweiser Super Bowl reklámját, ami az elveszett kutyusról szól, összesen 2,8 millióan osztották meg, ezzel az 5. helyet biztosítva neki a listán.

2015 4. helyezettje a kísérleti marketing jó példája 3 millió megosztással. A Roc by Ronaldo/Monster videójában Cristiano Ronaldo álruhában ejt zavarba egy csoportnyi embert fantasztikus labdakezelési technikájával, illetve okoz felejthetetlen élményt egy kisfiúnak.

A dobogó legalsó fokára került a Purina és a Buzzfeed videója, a Puppyhood, melyben egy férfi egy kiskutyát fogad társául, ez a kapcsolat pedig annyira aranyosra sikerült, hogy a cukiságfaktor 3,02 millió megosztást hozott.

A második helyezett videó a (bár sokan temetik) még mindig élő offline marketing világába kalauzol: a Disney legismertebb karakterei egy bevásárlóközpont életébe vittek egy kis csodát. A 3,9 millió megosztás pedig remek példája annak, hogy a mesék nem csak a kicsiknek szólnak.

Varázslat vagy jó gagek ide vagy oda, az év abszolút győztese az Android reklámja. 6,4 millióan osztották meg, így semmi sem szoríthatta le a dobogó csúcsáról. De hogy lehetett ilyen sikeres egy mindössze egyperces klip? Nos, egyszerűen nem lehet mosolygás nélkül végignézni, a cukiság most is tarolt. 🙂

A fenti példák mutatják, hogy nem feltétlenül kellenek sztárok az emlékezetes reklámokhoz, elég keresni egy pozitív üzenetet, megdöbbenteni a közönséget vagy egy megható történetet választani alapnak, háttérnek pedig egy ehhez illő zenét, ami hat az érzelmekre.

Még nem ért véget az év, úgyhogy bőven van esély nagyszerű inspirációkat szerezni. Ilyen lehetőség lesz például a 16.-i Ünnepi Online Marketing Inspirációk Workshop a Google Groundon. Ne hagyd ki!

karácsonyi workshop - elevator speech


Ajánlott bejegyzések