Sütik kezelése

Az új Google funkciók nélkül lehet élni, de nem érdemes

Szerző: ,
google funkciók

A Google a világ legnagyobb cégeként olyan innovációkat fejleszt és tesztel, amik egyszerűbb teszik az életet. Legalábbis általában. Most azonban olyan Google funkciók bevezetésével álltak elő, amik ugyan szuperek, ám valljuk be, élet az élet nélkülük.

Első körben a Google Fotók szolgáltatást bővítették, méghozzá emoji támogatással. A fejlesztés értelme egyszerű, bár a haszna vitatható: mostantól egy emoji karakterre való kereséssel a rendszer olyan képeket listáz, amelyeken ahhoz hasonlító tartalom van. Vagyis, ha kerékpár emojira keresünk, akkor bringás képeket kapunk, ha pedig mondjuk a cica emojit pötyögjük be, akkor macskákat.

Az állatoknál maradva pedig el is jutottunk a másik új funkcióhoz, aminek elsősorban a gyerekek fognak örülni. Ugyan a szolgáltatás csak angolul használható és egyelőre biztosan csak az amerikai Googleben működik (ezt a Google.hu megnyitása után a jobb alsó sarokból varázsolhatod elő) azért jól jöhet, legalábbis elszórakozhatsz vele egy darabig. Az újdonság lényege annyi, hogy a keresőben meghallgathatjuk egyes állatok hangját. A funkció előhívásához olyan keresőszavakkal érdemes próbálkozni, mint a “what does the cat say”. Az eredmény a macskák által kiadott hang lesz, de a rendszer listázza a többi elérhető állat hangját is.

google funkciók

A lista egyébként elég szűkös egyelőre.

Google Search can now help parents teach kids animal sounds
No, really, Google Photos now has emoji search


Ajánlott bejegyzések