Sütik kezelése

Bekeményít a Google – Rettegj, ha nem vagy mobilbarát

Szerző: ,

2015-ben már okozott némi hátrányt, ha a weboldalad nem volt mobilbarát, idén májustól viszont szorul a hurok. Hivatalos blogján közölte a Google, hogy olyan frissítéssel látják el a keresőt, amitől a mobilról böngészőknek megjelenő lista esetében abszolút előnyben részesülnek a megfelelően optimalizált honlapok.

Ennek egyértelmű oka az, hogy egyre nő a mobilról netezők száma, úgyhogy kiemelt a hangsúly a platform felhasználói élményén. Azaz ezzel a frissítéssel szeretnék javítani a mobilos netezés kényelmi szempontjait.

“Napjainkban egyre növekvő tendencia, hogy a honlapok teljes látogatottságának több, mint a fele mobilról érkezik, sőt, ami még a látogatottságnál is fontosabb, a tapasztalataink azt mutatják, hogy egyre többen vásárolnak is telefonról, illetve a vásárlási szakaszt megelőzően az információszerzéskor is fontos szerepe van a mobilos kereséseknek. ”

– nyilatkozta Molnár Tamás, az MTT Média PPC szakértője és regionális Google trénere.

A nem mobilbarát weboldal tulajoknak jó hír, hogy a releváns tartalommal és magas minőségi mutatókkal rendelkező oldalaknak továbbra is lesz esélye a találati lista első helyeire kerülni. Mi azonban mindenkit az optimalizált felületre való áttérést javasoljuk. Jobb félni, mint megijedni.

Continuing to make the web more mobile friendly

Tovább szigorít a Google: kikerülhetnek a nem mobilbarát oldalak a keresőből


Hasznosnak találtad a bejegyzést? Csatlakozz hozzánk facebook csoportunkban vagy like-old az oldalunkat, hogy elsőként értesülj a webmarketing világát érintő hírekről.

Ajánlott bejegyzések