Sütik kezelése

Design tippek: így készíts átütő prezentációt

Szerző: ,
design tippek

A prezentációkészítésnek több formája is létezik a mai online világban, így készíthetünk PowerPointban, Preziben, vagy akár más programokkal is előadást. Vannak azonban olyan alapszabályok, amelyeket betartva egyedülállót alkothatunk.

Bizonyos design tippek elengedhetetlenek a teljes siker érdekében.

Az egyik legfontosabb szabály, hogy ne légy unalmas! Mindig igyekezz olyan prezentációval előállni, amely új, soha nem látott elemeket tartalmaz, hogy minél könnyebben megragadd közönséged figyelmét.

Egyszerűnek tűnik a feladat, mégsem az. Ha nem grafikusként dolgozol, vagy nem foglalkozol intenzíven a vizuális kommunikációval, akkor óriási kihívásnak élheted meg a feladatot. Hogy ez többé ne így legyen, mutatunk néhány trükköt!

1. Használj két tónust!

Azzal, hogy két tónust használsz a képekhez, olyan hatást érhetsz el, ami feltűnik az embereknek. Igyekezz olyan kombinációt használni, ami nem mindennapi, például a piros és a lila kettőse, amely eléggé elüt egymástól. Mégis ez adja a különlegességét a slideoknak.

design tippek

2. Legyenek benne vicces illusztrációk!

Ezek a különleges rajzok azért jók egy-egy prezentáció esetében, mert ellenben az elkészült képekkel, itt bármikor változtathatsz bármit, ha éppen nem tetszik a kompozíció.

design tippek

3. A neon színek ideje visszatért!

Legyen szó akármilyen grafikai munkáról, a legtöbb ember pasztell, lágy színeket használ. Nem kell azonban korlátok közé szorítanod fantáziád, alkalmazz extrém megoldásokat és tűnj ki a tömegből a neon színek segítségével!

design tippek

4. Inforgrafikák a prezentációban is!

Építs fel egy olyan infografikát a témában, amely számokat és képeket, kevés információt tartalmaz. Ezzel is megfoghatod közönségedet, hiszen nem biztos, hogy egy előadás során találkoztak már ilyenfajta megoldással.

design tippek

5. Vizuális kontrasztban az erő!

Ahhoz, hogy azt a hatást érd el, amelyet szeretnél, érdemes kontrasztokat felállítani a prezentációdban. Fakadhat ez abból, hogy variálod a méreteket, kombinálod a színeket, vagy használsz feketét, fehéret és színeset is. Mindegyik lehetőséget egyszerre alkalmazva egy erőteljes előadást hozhatunk létre.

design tippek

6. Ikonok alkalmazása!

A különböző ikonok nagyon gyorsan elárulhatják, hogy miről is van szó igazából, éppen ezért hasznosak egy előadás során is. Sokkal több információt hordozhatnak magukban a szavaknál, így jól meg kell gondolni, melyeket alkalmazod és melyeket nem. Érdemes azonban egységesíteni a stílusokat, így is bizonyítva hozzáértésedet.

design tippek

7. Színes borítással a sikerért!

Ahhoz, hogy meglepetést okozhass a prezentációddal, alkoss valami különlegeset. Ezt elérheted úgy is, hogy csak részben takarod le a kép felületét színes borítással, vagy vegyesen alkalmazod a borítórésszel ellátott és az anélküli felületeket. A hatás elkerülhetetlen lesz!

design tippek

8. Ne vidd túlzásba a szövegezést!

Végül de nem utolsó sorban, fontos, hogy ne vegye el közönséged figyelmét a szöveg, amelyet a diákon elhelyezel. A kevesebb néha több elve érvényesül ebben az esetben, hiszen sokkal többet érhetsz el kevesebb szöveggel és több vizuális anyaggal, mint fordítva.

design tippek

Ha mindezeket figyelembe veszed és észben tartod, szinte biztos, hogy olyan hatást érhetsz el prezentációddal, amelyet más még soha. Érdemes lehet ezt a karácsonyi időszakban is alkalmazni. Ha még most szeretnéd megnyerni magadnak jövő évi ügyfeleidet, akiknek előadás formájában mutatod be szolgáltatásaidat, biztosak vagyunk benne, hogy ezek a technikák segíteni fogják a várva várt sikert.

Amennyiben szeretnél további ötleteket és inspirációt gyűjteni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkba, az Online Marketing Inspirációkba.

20 Creative Presentation Designs


Hasznosnak találtad a bejegyzést? Csatlakozz hozzánk facebook csoportunkban vagy like-old az oldalunkat, hogy elsőként értesülj a webmarketing világát érintő hírekről.

Ajánlott bejegyzések