Menü

Durva social media bakik már idén

Még csak pár hónap telt el a 2016-os évből, de az internet soha nem alszik, ezért már most olyan social media bakik történtek, amik megmosolyogtathatnak egy pénteki napon. Jöjjenek a pénteki „oops-ok”.

1. Coca Cola

Szerintetek jó ötlet felbosszantani Oroszországot? Nos, a Coca Cola megtette. A következő képet küldték ki, egy aranyos havas térképpel. Ártatlannak tűnik ugye? social media baki Ha közelebbről megnézzük, a térkép elég régi, ugyanis lehagyták Kalinyingrádot, amit még a II. világháborút követően csatoltak az orosz területhez. Mondanunk sem kell, hogy az orosz patrióták nem voltak elégedettek a céggel.

2. MTV Australia

social media baki Ilyenkor azt kívánod, bárcsak valaki meghackelte volna a cég twitterjét. Ez volt az a pillanat, amikor az MTV Australia kiküldött egy megdöbbentő tweetet, ahol azt kérdezik: „Hol vannak az angol feliratok?”, míg America Ferrera és Eva Longoria a színpadon volt a Golden Globe-on.

3. DC Comics

social media baki Igazi face-palm volt, amikor a DC Comics egy olyan fotót tett közzé egy képregényből, ami alá odaírták, hogy a fordítás pakisztáni. A felhasználók viszont hamar rámutattak a tudatlanságra, ugyanis a hivatalos nyelv az urdu volt. Nos, talán ezért is vezet a Marvel szinte minden téren. social media baki

4. Seoul Secrets

social media baki Egy kérdést szeretnénk feltenni: ennél a kampánynál vajon mit gondolt a pr csapat? A Seoul Secrets egy beauty márka és a kampányának a szlogenje „ A fehér nyerővé tesz”. A célja az volt, hogy a hölgyek több bőrvilágosító kozmetikumot vegyenek. Emellett kiküldtek egy kampányvideót is, ahol egy színésznő-énekesnő beszél arról, hogy a fehér bőre segített abban, hogy sikeres legyen. Koreában talán nyerő, de világszinten óriási volt a felháborodás.

5. Total Beauty

social media baki A fő kérdés: ki van a képen? A Total Beauty csapatánál volt egy kis képzavar. Mind tudjuk, hogy ha hibázol az Oscaron, akkor mindenki tudni fogja, de mint kiderült, ha online platformon teszed ugyanezt akkor szintén mindenki erről fog beszélni. Ráadásul Bradley Cooper sem tudott segíteni, mint anno Jennifer Lawrence esésénél. Amennyiben szükség van egy kis súgásra: a képen NEM Oprah Winfrey, hanem Whoopi Goldberg van.

6. The National Republican Senatorial Committee

social media baki A GOP márciusban kiküldött egy tweetet, ahol Tammy Duckworthot vették elő, mert nem állt ki a veteránok mellett. A hangsúly a nem állt ki-n van. Tudni kell, hogy Tammy, nem tud felállni, mert lábait az iraki szolgálata alatt amputálni kellett. Jelenleg helyettes államtitkárként dolgozik a Department of Veterans Affairs-nál. A helyzetet az is rontotta, hogy mindezt Nőnapkor posztolták.

7. Microsoft

social media baki Néha jobb, ha nem akarjuk erőltetni a tudományt. Így járt a Microsoft is, mikor tesztelni akartak egy Twitterbotot. Mondanunk sem kell, hogy a trollok azonnal lecsaptak és egy nap alatt felforgattak mindent. A botot elnevezték Tay-nek, akiről azt kell tudni, hogy rasszista, ahogy a képen is látszik. A Microsoft kutatói, aztán gyorsan úgy döntöttek, hogy törlik a tweeteket és a projektet szüneteltetik.

8. Rhode Island Commerce Corporation

social media baki Ha 5 millió dollárt költesz egy új promó videóra, akkor jó ha meggyőződsz arról, hogy benne van-e a videóban. Rhode Island és Izland annyira hasonlítottak a készítők szerint, hogy a 110 másodperces videóban nem szégyellték egyiket a másikkal helyettesíteni. A Rhode Islandet népszerűsítő képek alatt a következő narráció szól, míg éppen Izlandot látjuk: „ Képzelj el egy helyet, ahol úgy érzed otthon vagy, de eléggé különleges ahhoz, hogy soha ne unatkozz”. Nos, talán jó tervnek tűnt, de az internet népe hamar lebuktatta a turpisságot.

Reméljük feldobtuk a pénteki napodat ezzel a cikkel. Amennyiben szeretnél hasonlókat olvasni, esetleg egy kis inspirációra vágysz, bátran csatlakozz az Online Marketing Inspirációk nevű csoportunkba!

9 Worst Social-Media Fails in 2016 -- So Far

blog