Menü

E-mail marketing: mit ne írj le soha

Ha felmerült a fejedben az e-mail marketing lehetősége, és meg akarsz keresni valakit az ötleteddel, egy dolgot észben kell tartanod, az emberek nagyon kevés idővel rendelkeznek. Köztudott, hogy senki sem azzal tölti az egész napját, hogy az összes mailre válaszoljon, hiszen sokkal fontosabb feladataik is vannak ennél, amelyeket maradéktalanul el kell látniuk. Ki kell azonban találnod, hogyan keltheted fel ezeknek az embereknek a figyelmét, hogy elolvassák és válaszoljanak az üzenetedre. Nagyon egyszerű a megoldás: legyen az e-mail rövid, letisztult és profi. Soha ne küldj szakzsargonnal vagy elhasznált kifejezésekkel teletűzdelt üzenetet! Ahhoz, hogy segítsük a hírleveled elérési arányát, és hogy megvédjünk a potenciális megalázottságtól, és az üzeneted kihagyásától, mutatunk 21 olyan mondatot, amelyet semmilyen körülmények között ne említs hivatalos levelezésben.

Lássuk, melyek ezek!

1. "XY-nak címeztem a levelet..." 2. "Ez nem elsődleges." 3. "Biztosan túl elfoglalt vagy." 4. "Kérlek, mondd meg, mikor érhetlek el." 5. "Rövidre veszem." 6. "Hosszú lesz, de..." 7. "Nem ismerjük egymást, de..." 8. "Kapcsolatba kellene lépnünk egymással." 9. "Vissza tudsz írni?" 10. "Még egy dolog..." 11. "Nagy rajongód vagyok." 12. "Továbbítanád XY-nak?" 13. "Ez valószínű rád nem vonatkozik." 14. "Kérdezhetek valamit?" 15. "Íme, néhány link." 16. "Az email tárgya maradjon kettőnk között." 17. "Nem vagyok szakértő." 18. "Van ennek így értelme?" 19. "Kérlek, kerüld el a különböző betűtípusokat." 20. "Nem olvastad az utolsó levelem." 21. "Nem szükséges válaszolni az e-mailre." email marketing Abban az esetben, ha ezeket ténylegesen elhagyod az e-mail szövegéből, szinte garantált a siker. Ne feledd azonban, hogy a tartalom is számít, legyél lényegre törő, és azonnal keltsd fel olvasóid figyelmét!

Ha még több ötletet és inspirációt szeretnél gyűjteni a digitális marketing világából, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkba, az Online Marketing Inspirációkba!

21 Sentences You Should Never Include in an Email for Any Reason [Infographic]

blog