Menü

Egy Messenger mind felett

Hasonlóra készül a Facebook-csapata, mint Szauron, amikor megalkotta az Egy Gyűrűt, amely mind felett uralkodik. Olyan integrált üzenetküldési platform jön ugyanis, ami átível a különböző appokon, hogy innentől ne kelljen keresgélni, melyik chatben is kaptuk azt a vicces képet, vagy hol írta meg az asszony a bevásárlólistát. A közösségi média térhódításával chatelés a kapcsolatépítés abszolút terévé vált, pláne a pandémia óta. Csak a Facebook appjain keresztül naponta 100 milliárd üzenetet küldünk a barátoknak és családtagoknak: videóchatekben lógunk együtt, gifekkel mondjuk el azt, ami szavakkal nehezen kifejezhető, illetve hangüzeneteket és mémeket osztunk meg egymással. A privát chatelési lehetőség talán fontosabb most, mint valaha, ezért a Messenger legjobb funkciói innentől az Instagram felületén is elérhetőek lesznek.

A Facebook kutatása szerint öt emberből négynek fontos, hogy chaten kommunikálhasson az ismerőseivel, ám hármójuk nehéznek találja, hogy mindig pontosan emlékezzen, melyik infó melyik chatben hangzott el, ha később szeretne megkeresni valamit.
Ezzel az újítással minden eddiginél könnyebb és szórakoztatóbb lesz tartani a kapcsolatot a családdal és a barátokkal,
mondták el a fejlesztők. Az összevonáson túl további 10 új funkciót is kapunk. Érkezik például a Szelfimatrica, ami a Bumeráng, az emojik és a szelfik furcsa hibridje - hamarosan ezekkel is reagálhatunk majd a beszélgetésekben. Jön a közös megtekintési funkció is, ahol a trendingelő videókat közös videóhívásban nézhetjük meg a barátainkkal az IGTV-n. Screenshots of Watch Together, Selfie Sticker and Vanish Mode Újból erőre kaphatnak a titkos flörtök, a meggondolatlan beszólások és a "csak vicceltem" jellegű véresen komoly beírások is: ezentúl lehetőség lesz olyan üzeneteket is küldeni, amik azonnal törlik magukat, amint megnézték őket. Facebook Vanish Mode Az Instagramon át érkező üzenetek és hívások maradnak az Instagram appon, az újítás inkább abban áll, hogy a Messengert használó ismerősök elérhetnek az Instagramon keresztül anélkül is, hogy le kellene tölteniük az appot, és vica versa. Persze továbbra is nálunk marad a kontroll: eldönthetjük, hogy ki üzenhet nekünk közvetlenül, és ki az, aki egyáltalán nem írhat. Screenshots of cross-app messaging on Instagram and Messenger

A Messenger java

A jól bevált kedvenc funkciók persze itt is elérhetőek lesznek, mint például egy adott üzenetre való válaszolás, az üzenet továbbítása, vagy a színekkel, becenevekkel és témákkal személyre szabható beszélgetések, amikhez új színsémák is érkeznek. Egyedi emoji reakciókat is alkalmazhatunk, hamarosan pedig különböző animált effektek is jönnek a megújult platformra, hogy még kifejezőbben reagálhassunk a leírtakra. A változtatások nem egyszerre lesznek elérhetők, sőt, lesz olyan funkció is, ami először az Insta chatjében tűnik fel, és csak onnan kerül majd át a Messengerbe.

Facebook

blog