Sütik kezelése

A Facebook a kezünkbe adja a kontrollt az oldalkövetésekkel kapcsolatban

Szerző: ,

Hamarosan itthon is nagyobb ráhatással lehetünk arra, hogy mi mindent lássunk az általunk kedvelt Facebook-oldalak tartalmaiból. Egy új, jóval részletesebb lista jön a Pagesre, ahol sokféle megoldás közül válogathatunk majd. 

A felhasználók vagy minden update-re feliratkoznak, mint ahogyan korábban tették, vagy választhatnak majd az alábbi Facebook Page follow optionsopciók közül:

Posztok – Kiemelt, összes vagy egy sem

Videók – Kiemelt, összes vagy egy sem

Élőzések –  Összes vagy egy sem

Ajánlatok – Lehetőség van ki vagy bekapcsolni őket

Tehát a gyakorlatban előfordulhat az is, hogy egy oldal követésénél semmilyen egyéb tartalom nem kerül már a szemünk elé, csak például az ajánlatok, vagy kizárólag az élő videók. Ez némileg befolyásolhatja a kontentstratégiát is: az új funkció bevezetése után érdemes lesz tesztelni, hogy a különböző típusú tartalmaknak milyen az elérése, így következtethetünk majd arra, hogy mire kíváncsiak a követőink.

 

Ezzel a húzással viszont a like-ok száma még kevésbé lesz jelentős, mit eddig, hiszen egyáltalán nem lesz már biztos, hogy bármilyen tartalmunkkal elérjük az oldalkedvelőket. A Facebook mindeközben ráadásul egy új designon is dolgozik a Business oldalak számára, ahonnan már el is távolítják a likeszámlálót, és a teljes követőszámmal helyettesítik majd:Facebook Page redesign

Ez már egy jóval pontosabb előrejelzése lehet a valódi eléréseknek – bár ahogy az imént említettük, az új lehetőségekkel valójában már az is kérdésessé válik, hogy kit tekinthetünk egyáltalán követőnek. Egyelőre sem erről, sem pedig arról nincs információ, hogy ezek az újítások  mikortól lesznek elérhetőek az oldal összes felhasználója számára.

SocialMediaToday


Hasznosnak találtad a bejegyzést? Csatlakozz hozzánk facebook csoportunkban vagy like-old az oldalunkat, hogy elsőként értesülj a webmarketing világát érintő hírekről.

Ajánlott bejegyzések

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.