Sütik kezelése

Te tudod, mikor válik nagykorúvá a gyermek Googleországban?

Szerző: ,
Kisfiú okostelefonnal.

Mai világunkban, a gyermekek kis túlzással az anyatejjel szívják magukba a digitális tudást. Így, különösebb tanulás nélkül születnek bele az online világba. A következő generációnak már elképzelhetetlen egy retro forgatókönyv. Például egy olyan, amelyben az Y generáció általános iskolai informatika órák tantervi tematikája bármi újat mutatna.

Egyrészt, a jövő nemzedéke kisujjból kirázza majd a technikai alapokat a korai online érintkezések miatt. Másrészt azonban fontos kontrollálni szülőként a gyermek online mozgásterét. A Google féle Family Link nem más, mint egy online kerítés. Méghozzá a virtuális játszótér körül, amelyet a szülő húzhat fel, egy bizonyos életkorig.

Mivel keiemelten fontos témakörről van szó, úgy ahogy van copy-paste módon közölnénk a Family Linkről a Google hivatalos közleményét.

Üdvözöljük a Szülőket!

A Google-nál a bizalma rendkívül fontos számunkra, és tudjuk, hogy nehéz döntést kell meghoznia, amikor lehetővé teszi gyermekének, hogy saját Google-fiókja legyen. A Family Link szülőknek szóló információs dokumentuma („Információs dokumentum”) fontos információkat tartalmaz, melyeket érdemes figyelembe vennie, amikor arról dönt, hogy hozzáférést biztosít-e gyermekének a Google-szolgáltatások széles ökoszisztémájához. A lenti, a Family Link szolgáltatásban kezelt Google-fiókokhoz tartozó Adatvédelmi közlemény című szakaszban például elmagyarázzuk a gyermek Google-fiókját érintő adatgyűjtési és -felhasználási gyakorlatunkat. A gyermek Google-fiókját a létrehozást követően a Google hozzáadja az Ön családjához, és innentől kezdve a Family Link eszközeivel kezelheti is azt.

Ha Google-fiókot szeretne létrehozni gyermekének, olvassa el ezt az Információs dokumentumot (a lenti Adatvédelmi közleménnyel együtt) és a Google Adatvédelmi irányelveit, majd adja meg hozzájárulását. A Google az Ön engedélye nélkül nem gyűjti, használja fel és teszi közzé szándékosan a gyermeke személyes adatait. Az Információs dokumentumban (beleérve az Adatvédelmi közleményt is) leírt irányelvek bármilyen tartalmi módosítása előtt újra a beleegyezését kérjük.

A gyermek Google-fiókja

Ne feledd, hogy a gyerek Google-fiókja olyan lesz, mint a tiéd, és így számos Google-termékhez és -szolgáltatáshoz hozzáférhet majd, beleértve a nagyközönségnek szánt szolgáltatásokat is, például a Chrome-ot, a Keresést, a Gmailt, a Google Play és a Hangouts szolgáltatást, a Google Segédet, valamint a YouTube-ot (csak 13 év felett). A termékek és szolgáltatások legtöbbje nincs gyerekekre szabva, így azokon keresztül a gyerek másokkal is kapcsolatba léphet, és akár nem megfelelő tartalmakra is bukkanhat.

A gyermek a fiókjával a következő funkciókat érheti el:

 • böngészhet és kereshet az interneten;
 • e-maileket és csevegőüzeneteket küldhet és fogadhat, valamint video- és hanghívásokat folytathat;
 • a Google Play szolgáltatásnak a fiókjára vonatkozó jóváhagyási beállításainak megfelelően alkalmazásokat és játékokat, zenéket, filmeket, könyveket és más, a Google Playen rendelkezésre álló tartalmakat vásárolhat és tölthet le, valamint alkalmazáson belüli vásárlásokat is végrehajthat; illetve
 • tartalmakat (például fotókat, videókat, hangfájlokat, jegyzeteket, prezentációkat, dokumentumokat és más tartalmakat) hozhat létre, tekinthet meg, oszthat meg és fogadhat, melyek bizonyos része nyilvánosan is megosztható lesz.

Ahogyan az az alábbi A Family Link szolgáltatásban kezelt Google-fiókokhoz tartozó Adatvédelmi közleményben is szerepel, a Google nem jelenít meg személyre szabott hirdetéseket az Ön gyermekének, de a Google szolgáltatásainak használata közben ettől függetlenül jelennek meg neki hirdetések.

Szülői eszközök

Family Link

A gyermek fiókjának létrehozását követően a következő funkciókhoz férhet hozzá a Family Link használatával:

 • jóváhagyhatja a gyermek Google Playen keresztüli tartalomletöltéseit és vásárlásait, és korlátozhatja a Google Play Áruház-tartalmak láthatóságát azok besorolása alapján;
 • kezelheti a beállításokat, például a Biztonságos Keresés és a Google Keresés funkciót;
 • áttekintheti a gyermek alkalmazásengedélyeit Android rendszeren, például a mikrofon-, kamera-, hely- és névjegyhozzáférést;
 • a YouTube Gyerekeknek alkalmazásban módosíthatja a tartalomszűrési beállításokat, és be- vagy kikapcsolhatja a keresést;
 • új jelszót állíthat be a gyermek Google-fiókjához;
 • korlátozást állíthat be a képernyő előtt tölthető időre vonatkozóan a gyermek Android-eszközein;
 • megtekintheti a gyermek bejelentkezett és aktív Android-eszközeinek helyét;
 • módosíthatja a gyermek Google-fiókjának tevékenységbeállításait; és
 • további családtagnak is engedélyezheti, hogy ugyanazokat a szabályozási lehetőségeket gyakorolja a gyermek fiókjánál, mint Ön.

Ezekkel az eszközökkel digitális alapszabályokat állíthat be családja számára. Egyes Family Link-beállítások az interneten is módosíthatók, de a teljes eszközcsomag csak a Family Link alkalmazásban áll rendelkezésre. A gyermek Android-eszközének funkcióihoz (mint a képernyő előtt töltött idő korlátozása vagy az alkalmazástevékenységek) való hozzáféréshez például le kell töltenie a Family Link alkalmazást. Ne feledje, hogy ezen eszközöknek megvannak a maguk korlátai, és működésükhöz bizonyos beállítások és feltételek érvényesülésére lehet szükség. A gyermek eszközének helyadatait például csak akkor láthatja a Family Linkben, ha az eszköz be van kapcsolva, csatlakozik az internethez, és a közelmúltban használták. Emellett az olyan szűrők, mint a Biztonságos Keresés, illetve a Chrome webhelykorlátozásai nem tökéletesek, így esetenként átjuthatnak rajtuk olyan szókimondó, képi világában nem odaillő vagy más olyan tartalmak, amelyeket nem szeretne, hogy a gyermeke lásson.

Szülői felügyelet és vásárlási jóváhagyások a Google Play szolgáltatásban

Gyermeke rengeteg tartalom – alkalmazások, filmek, könyvek és zeneszámok – közül válogathat a Google Play Áruházban. Az alapján, hogy milyen tartalmak lehetnek neki megfelelők, áttekintheti és konfigurálhatja a gyermek Google Play-beállításait. Ne feledje, hogy a beállítások harmadik felek által megadott, nem feltétlenül pontos vagy helyes besorolásokon alapulhatnak, így a kiválasztott beállítástól függetlenül előfordulhat, hogy a gyermek Ön szerint nem megfelelő tartalommal találkozik.

Alapértelmezés szerint át kell tekintenie és jóvá kell hagynia a gyermek vásárlásait és letöltéseit. Előfordulhat, hogy a gyermek idősebbeknek szóló tartalomhoz kér hozzáférést, vagy az eszközön található, harmadik fél által fejlesztett alkalmazásokkal információkat oszt meg vagy kapcsolatba lép másokkal, így érdemes odafigyelnie, hogy mire is ad engedélyt. A harmadik fél által fejlesztett alkalmazásokkal gyermeke például megoszthat fotókat és videókat is. A gyermek vásárlásaira és letöltéseire vonatkozó jóváhagyási beállításoktól függetlenül bizonyos esetekben a rendszer nem kér jóváhagyást: például ha a gyermek újra letölt egy adott alkalmazást vagy más tartalmat, frissíti valamelyik alkalmazást (akkor sem, ha a frissítés új tartalmat ad hozzá, vagy újabb adatokhoz kér hozzáférést, illetve engedélyeket kér), vagy megosztott tartalmat tölt le a Google Play – Családi könyvtárból.

Az alkalmazásokat le is tilthatja, hogy gyermeke ne férjen hozzájuk Android-eszközéről. Ehhez koppintson a Family Link Alkalmazások kártyájára, válassza ki azt az alkalmazást, amelyet le szeretne tiltani, és állítsa kikapcsolt értékre az „Alkalmazás engedélyezése” beállítást. A rendszer ekkor elrejti az alkalmazást, de nem törli a gyermek eszközéről, csak ha Ön feloldja az elrejtést. Ha törli vagy eltávolítja az alkalmazást a gyermek eszközéről, a gyermek külön jóváhagyás nélkül újratelepítheti. A Family Link alkalmazásban át is tekintheti a gyermek alkalmazásainak engedélyeit.

A Family Link szolgáltatással kezelt Google-fiókokra vonatkozó Adatvédelmi közlemény („Adatvédelmi közlemény”)

Tudjuk, hogy fontos Önnek, hogy milyen személyes adatokat gyűjtünk a gyermekének létrehozott Google-fiókkal kapcsolatban, miért gyűjtjük, illetve hogyan kezeljük ezeket az adatokat. A jelen Adatvédelmi közlemény és a Google Adatvédelmi irányelvei tartalmazzák a gyermek Google-fiókjára vonatkozó adatvédelmi gyakorlatunkat. Ha a feltételek ütköznének (például a személyre szabott hirdetések korlátozása tekintetében), a jelen Adatvédelmi közlemény az irányadó.

A jelen Adatvédelmi közlemény nem érvényes azokra a harmadik felektől (nem a Google-tól) származó alkalmazásokra, műveletekre vagy webhelyekre, amelyeket a gyermeke esetleg használhat. A gyermekének való megfelelőség – beleértve az adatgyűjtéssel és -használattal kapcsolatos gyakorlatokat – meghatározásához tekintse át a harmadik felek alkalmazásainak, műveleteinek és webhelyeinek vonatkozó feltételeit és irányelveit.

A Google által gyűjtött adatok

Adatgyűjtési gyakorlatainkat a Google adatvédelmi irányelvei határozzák meg. Többek között a következő adatokat gyűjtjük be:

Az Ön és gyermeke által létrehozott vagy számunkra megadott adatok


Amikor például Google-fiókot hoz létre a gyermekének, személyes adatokat kérünk róla – például a gyermek vezeték- és utónevét, e-mail-címét és születési dátumát. Gyűjtjük továbbá a gyermek által a szolgáltatásaink használata során létrehozott, feltöltött vagy másoktól kapott tartalmakat is, például amikor a gyermek e-mailt küld vagy fogad, képet vagy videót ment a Google Fotókban, vagy dokumentumot hoz létre a Google Drive-on.

Milyen adatokat gyűjtünk, amikor a gyermeke igénybe veszi szolgáltatásaink?


Automatikusan begyűjtünk és tárolunk bizonyos adatokat a gyermeke által használt szolgáltatásokról és azok használati módjáról, például amikor gyermeke lekérdezést végez a Google Keresésben, beszél a Google Segédhez, vagy videót tekint meg a YouTube Gyerekeknek szolgáltatásban. Az ilyen adatok a következőket tartalmazzák:

 • Gyermeke alkalmazásai, böngészői és eszközei
  Adatokat gyűjtünk a gyermeke által a Google-szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez használt alkalmazásokról, böngészőkről és eszközökről, beleértve a következőket: egyedi azonosítók, böngészőtípus és -beállítások, eszköztípus és -beállítások, operációs rendszer, mobilhálózati információk (a szolgáltató neve és a telefonszám), valamint az alkalmazás verziószáma. Ezenkívül gyűjtünk adatokat a gyermek alkalmazásai, böngészői és eszközei, illetve a szolgáltatásaink közti interakciókkal kapcsolatban. Ezen adatok közé tartoznak a következők: az IP-cím, a hibajelentések, a rendszertevékenységek, valamint a gyermek kérésének dátuma, időpontja és hivatkozó URL-je. Ezeket az információkat akkor gyűjtjük, amikor a gyermek eszközén lévő egyik Google-szolgáltatás csatlakozik a szervereinkhez, például ha a gyermek alkalmazást telepít a Play Áruházból.
 • Gyermeke tevékenységei
  Adatokat gyűjtünk gyermeke szolgáltatásainkban végzett tevékenységeiről, és ezek felhasználásával tudunk például olyan alkalmazásokat javasolni a Google Playen, amelyek tetszhetnek neki. A begyűjtött tevékenységadatok tartalmazhatják például a keresési kifejezéseket, a megnézett videókat, a hangfunkciók használatakor tárolt hangadatokat, azt, hogy a gyermek kivel kommunikál vagy oszt meg tartalmat, illetve a Google-fiókjával szinkronizált Chrome-előzményeket. Ha a gyermek a szolgáltatásaink (például a Hangouts) használatával indít és fogad hívásokat, illetve küld vagy fogad SMS-eket, akkor gyűjthetünk telefonszolgáltatással kapcsolatos naplóadatokat, például a gyermek telefonszámát, a hívó fél telefonszámát, a hívott fél telefonszámát, az átirányítási telefonszámokat, a hívások és SMS-ek dátumát és időpontját, a hívások időtartamát, az útválasztási információkat és a hívások típusait. Gyermeke a Google-fiókjába belépve megtalálhatja és kezelheti a fiókba mentett tevékenységadatokat, és Ön is kezelheti a tevékenységadatait, ha bejelentkezik a gyermek Google-fiókjába.
 • Gyermeke helyadatai
  Adatokat gyűjtünk gyermeke tartózkodási helyéről olyankor, amikor a szolgáltatásainkat használja. A gyermek helyadatait GPS, IP-cím, az eszköz érzékelőinek adatai, valamint az eszközhöz közeli dolgokkal kapcsolatos információk – például Wi-Fi hozzáférési pontok, átjátszótornyok és aktivált Bluetooth-szal rendelkező eszközök – alapján határozzuk meg. A gyűjtött helyadatok típusai részben függenek a gyermek eszköz- és fiókbeállításaitól.
 • Gyermeke hangadatai
  Gyermekéről hangadatokat gyűjtünk. Ha például a gyermeke hangalapú aktiválási parancsokat használ (például „Ok Google” és a Mikrofon ikon megérintése), a műveletet követő hangfelvételt, valamint az azt megelőző néhány másodpercet rögzítjük gyermeke fiókjában minden bejelentkezett eszközén, ha engedélyezve van a Hangtevékenységek beállítás.

Különböző technológiákat használunk a gyermek adatainak gyűjtésére és tárolására. Ilyenek például a cookie-k, a képpontcímkék, a helyi tárhelyek (például a böngésző webes tárhelye vagy az alkalmazásadat-gyorsítótárak), az adatbázisok és a szervernaplók.

A gyermektől nem kérünk több személyes információt annál, mint amennyi a fiókhoz rendelkezésre álló Google-termékek és -szolgáltatások használatához észszerűen szükséges.

Hogyan használjuk fel az összegyűjtött adatokat?

A Google Adatvédelmi irányelvei részletesebben is bemutatja azt, hogy milyen célokból gyűjt a Google adatokat gyermeke Google-fiókjával kapcsolatban. Általánosságban elmondhatjuk, hogy gyermeke adatait a következő célokra használjuk fel: szolgáltatásaink biztosítása, fenntartása és javítása; új szolgáltatások fejlesztése; szolgáltatásaink személyre szabása a gyermekének; a teljesítmény mérése, illetve a szolgáltatásaink használatának megértése; közvetlen kommunikáció a gyermekével a szolgáltatásainkkal kapcsolatban; valamint a szolgáltatásaink biztonságának és megbízhatóságának javítása.

A gyermektől e célból gyűjtött adatokat különféle technológiák használatával dolgozzuk fel. Automatizált rendszereink elemzik a gyermek tartalmait, hogy olyan funkciókat biztosíthassanak neki, mint a személyre szabott keresési eredmények, illetve a szolgáltatások használatának módja alapján személyre szabott egyéb funkciók. Továbbá azért is elemezzük a gyermek tartalmait, hogy felfedezzük a visszaéléséket (például a spamet, a rosszindulatú programokat és az illegális tartalmakat). Algoritmusokat is használunk az adatokban rejlő minták felismerésére. Ha az irányelveinket sértő tartalmakat, például spamet, rosszindulatú programot, illegális tartalmat vagy másfajta visszaélést észlelünk a rendszereinkben, letilthatjuk a gyermek fiókját, illetve egyéb megfelelő intézkedést hajthatunk végre. Bizonyos körülmények fennállása esetén az irányelvsértést az illetékes hatóságnak is jelenthetjük.

A gyermek adatai alapján ajánlásokat, valamint személyre szabott tartalmakat és keresési eredményeket jeleníthetünk meg neki. A gyermek beállításaitól függően például a Google Play felhasználhatja az adatait – például az általa telepített alkalmazásokról – olyan új alkalmazások ajánlására, amelyek tetszhetnek neki.

Ezenkívül a szolgáltatásainkban és a gyermek eszközeiről gyűjtött adatokat össze is kapcsolhatjuk ugyanezen célokból. A gyermek fiókbeállításaitól függően előfordulhat, hogy a más webhelyeken és alkalmazásokban végzett tevékenységeit rendszerünk a személyes adataihoz társítja a Google szolgáltatásainak fejlesztése érdekében.

A Google nem jelenít meg személyre szabott hirdetéseket a gyermekének, ami azt jelenti, hogy a hirdetések nem alapulnak a gyermek fiókjának adatain. Ehelyett a megtekintett webhely vagy alkalmazás tartalma, az aktuális keresési lekérdezés és az általános tartózkodási hely (például település vagy állam) alapján határozzuk meg őket. Böngészés közben vagy nem a Google által fejlesztett alkalmazások használatakor a gyermekek láthatnak más hirdetésszolgáltatók (tehát nem a Google) által megjelenített hirdetéseket, például olyanokat is, amelyeket harmadik felek személyre szabnak.

A gyermek által megosztható információk

A gyermeke nyilvánosan és adott személyekkel is megoszthat információkat (például fotókat, videókat, hangfelvételeket és helyadatokat), ha be van jelentkezve Google-fiókjába. A gyermeke által nyilvánosan megosztott adatok indexelhetővé válhatnak a keresőmotorok (pl. a Google Keresés) számára.

A Google által megosztott információk

A begyűjtött adatokat a Google-on kívül csak korlátozott körülmények között oszthatjuk meg. A Google-on kívül más vállalattal, szervezettel vagy személlyel nem osztjuk meg a személyes adatokat, kivéve az alábbi eseteket:

Beleegyezés
Ha beleegyezik, a személyes adatokat a Google-on kívüli vállalatokkal, szervezetekkel és személyekkel is megoszthatjuk.

Családi csoport


A gyermek adatait, beleértve a nevét, fotóját, e-mail-címét és megvásárolt Play-tartalmait megoszthatjuk a családi Google-csoport tagjaival.

Külső adatfeldolgozás céljából
A személyes adatokat más Google vállalatoknak és más megbízható üzleti vállalkozásoknak vagy személyeknek is átadjuk annak érdekében, hogy azokat az utasításainknak, a jelen Adatvédelmi közleménynek, valamint a Google Adatvédelmi irányelveinek megfelelően valamennyi további vonatkozó titoktartási és biztonsági intézkedéssel összhangban dolgozzák fel a számunkra.

Jogi okokból

A személyes adatokat akkor osztjuk meg a Google-on kívül, ha jóhiszeműen feltételezzük, hogy az adatokhoz való hozzáférés, illetve az adatok felhasználása, megőrzése vagy átadása szükséges annak érdekében, hogy:

 • hatályos jogszabálynak, szabályozásnak, jogilag kötelező eljárásnak való megfelelés vagy végrehajtandó hatósági megkeresés teljesítése érdekében;
 • betartassuk a vonatkozó általános szerződési feltételeket, ideértve azok lehetséges megsértésének kivizsgálását is;
 • észlelhetők, megelőzhetők vagy egyébként kezelhetők legyenek a csalások vagy biztonsági és technikai problémák; vagy
 • a Google, a felhasználóink és mindenki más jogainak, tulajdonának és biztonságának megvédése érdekében, ha azt jogszabály kötelezővé teszi vagy megengedi.

A személyazonosításra nem alkalmas adatokat megoszthatjuk a nyilvánossággal és partnereinkkel – például megjelenítőkkel, hirdetőkkel, fejlesztőkkel vagy jogtulajdonosokkal. Így például megoszthatjuk az adatokat a nyilvánossággal annak érdekében, hogy bemutassuk a szolgáltatásaink általános használatában jelentkező tendenciákat. Ezenkívül bizonyos partnereink számára lehetővé tesszük adatok gyűjtését a böngészőkből és az eszközökről saját cookie-k vagy hasonló technológiák használatával hirdetésmegjelenítési és teljesítménymérési célokból.

Ha a gyermek a Google-fiókjával van bejelentkezve a YouTube Gyerekeknek szolgáltatásba, a jelen Adatvédelmi közlemény vonatkozik a szolgáltatás használatára. Ha a gyermek nincs bejelentkezve a YouTube Gyerekeknek szolgáltatásba a Google-fiókjával, a YouTube Gyerekeknek Adatvédelmi közleménye vonatkozik a szolgáltatás használatára.

Hozzáférés gyermeke személyes adataihoz

Szülőként elérheti, frissítheti, eltávolíthatja és exportálhatja gyermeke adatait a gyermek Google-fiókjába való bejelentkezéssel. Ha nem emlékszik gyermeke jelszavára, újat állíthat be a Family Link alkalmazásban és a Family Link beállításai között az interneten. A bejelentkezést követően használhatja a Google Adatvédelmi irányelveiben bemutatott különféle szabályozási lehetőségeket (például a Google Tevékenységvezérlők funkciót) a gyermek adatvédelmi beállításainak és információinak kezelésére. A gyermek módosíthatja a tevékenységvezérlőket, törölheti a korábbi tevékenységeket a Saját tevékenységek oldalon, és harmadik feleknek is adhat alkalmazásengedélyeket (például hozzáférést adhat az eszköz helyadataihoz, a mikrofonhoz és a névjegyekhez). Ha nem szeretné, hogy gyermeke szülői jóváhagyás nélkül módosíthassa a tevékenységvezérlőket a Family Link beállításainál (az alkalmazásban vagy az interneten), módosítsa a „Google-tevékenységek kezelése” beállítást „Csak szülők” értékre. Ha a gyermek eszközén Android 6.0 vagy újabb rendszer fut, állítsa az „Alkalmazásengedélyek” beállítást „Csak szülők” értékre.

A Family Link alkalmazással, illetve a Family Link internetes beállításaival szerkesztheti és módosíthatja a gyermek Google-fiókjának adatait, áttekintheti az alkalmazástevékenységeket és -engedélyeket, és (ha a gyermek eszközén Android 6.0 vagy újabb rendszer fut) beállíthatja, hogy a gyermek adhasson-e engedélyt adott alkalmazásoknak például arra, hogy azok bizonyos adatokhoz férjenek hozzá az Android-eszközön keresztül (például a helyadatokhoz, a mikrofonhoz és a névjegyekhez). A Family Link szolgáltatással emellett kezelheti a gyermek hozzáférését bizonyos Android-funkciókhoz, -alkalmazásokhoz és -szolgáltatásokhoz.

Ha le szeretné állítani a gyermek információinak begyűjtését és használatát, bármikor törölheti a gyermek Google-fiókját. Ehhez nyissa meg a Family Link alkalmazásban a gyermek Fiókadatok oldalát vagy a Saját fiók Családi csoport oldalát, és kattintson a „Fiók törlése” elemre. A gyermek fiókadatait a rendszer észszerű időn belül véglegesen törli.

Amikor gyermeke egyedül kezelheti a fiókját

Amikor gyermeke betölti a 13. életévét (vagy az Ön joghatósága szerint alkalmazandó jog szerinti megfelelő életkort), jogosulttá válik saját fiókja kezelésére. Ha a gyerek úgy dönt, hogy ő maga kezeli a Google-fiókját, Ön többé nem fér hozzá gyermeke fiókjához, és nem is kezelheti azt a Family Linkben. Mielőtt a gyermek jogosulttá válna saját Google-fiókja kezelésére, mindkettőjüket értesítjük.

Te mindent tudsz gyermeked online tevékenységéről? Oszd meg velünk tapasztalataidat Facebook csoportunkban!

Family Link – információs dokumentum szülők számára


Hasznosnak találtad a bejegyzést? Csatlakozz hozzánk facebook csoportunkban vagy like-old az oldalunkat, hogy elsőként értesülj a webmarketing világát érintő hírekről.

Ajánlott bejegyzések

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.