Sütik kezelése

Gyere és keverj Janival!

Szerző: ,
Horváth János hangmérnök

Sok cég és magánszemély szeretné megoldani minimális költségből, úgymond „házon belül” a YouTube, vagy az image videó elkészítését. A lelkesedés általában addig tart, míg vissza nem nézik a művet és azt nem tapasztalják, hogy sem a kép, sem a hang nem stimmel.

Mi itt, a HRENKO-nál nagyon szívesen segítünk, akár ötletelünk is, hogy a vállalkozások olyan minőségű képi és hangi anyagot tudjanak felmutatni, amire büszkék lehetnek.

Profi külsős partnerekkel dolgozunk, az egyikük pedig nem más, mint Horváth János, hangmérnök.

HRENKO: -Szia Jani! Kérlek mondd el az olvasóknak, mihez értesz, és miben tudsz nekik segíteni!

Jani:- Gyerekkorom óta zenélek, szóval a hang és muzsika a mindennapjaim részét képezi. Komolyabban nagyjából  12 éve foglalkozom a hangtechnikával, ekkor végeztem el egy tanfolyamot a Magyar Rádióban, majd 2013-ban részt vettem Franciaországban a Mix with the masters egyik szemináriumán. Ez egy olyan egy hetes kurzus, amit a világ legjobb hangmérnökei tartanak és a világ minden tájáról érkeznek hallgatók, akik általában maguk is már nagyon jó hangmérnökök, producerek.

HRENKO:- Ez jól hangzik! Írsz is zenéket, vagy játszol valahol?

Jani:- A Mojo WorKings zenekarban játszom akusztikus gitáron és énekelek, illetve én vagyok az, aki a zenekar anyagainak hangminőségéért felelős és az utómunkákat végzi.

HRENKO:- Általában milyen jellegű megbízásokkal keresnek fel téged?

Jani:- Alapvetően hangutómunkával – editálás, vágás, keverés, alap maszterelés – foglalkozom, erre a célra is állítottam össze egy komolyabb munkaállomást magamnak, de kisebb zenei felvételeket, narrációk felvételét is vállalom. Mind zenei, mind beszéd felvételek esetén  a természetes hangzást keresem, szeretem, és úgy gondolom érzékem is ehhez van. Ha úgy tetszik szívesebben hallgatom a Bartók rádió bemondóit, mint bármely kereskedelmi rádió hangképét.

HRENKO:- Hogy jött a vállalkozásod neve, a Wardrobe Sound ?

Jani:- Amikor a ti image filmetekhez készítettük a narrációt, akkor megkértem Kálid Artúrt, hogy a gardróbban mondja fel a szöveget. Először ő is furcsálta a dolgot, aztán az első nekifutás után visszahallgatta a felvételt és láthatóan megnyugodott a hangminőség hallatán. Nyilván ez nem olyan, mint egy akusztikailag tökéletesen megtervezett és kivitelezett feljátszó helység, hiszen annak nagyon komoly költségei vannak, azonban sokkal jobb hangot lehet elérni, mint egy manapság divatosan erre a célra használt süket szobában. Ez egy csillapított környezet, aminek mégis van egy természetes akusztikája. Szóval amikor elkészült a végleges hang és pár hónappal később nevet kezdtem el keresni a vállalkozásomhoz, akkor adott volt ez a kis történet.

HRENKO:-Ha valakinek szüksége lenne Rád, hol talál meg?

Jani:– Elérhető vagyok a janos@wardrobesound.com email címen, illetve az azonos elnevezésű weboldalamon, vagy a HRENKO-n keresztül.

HRENKO:- Köszönjük szépen Jani! És reméljük, nagyon sokan fognak kever(tet)ni Veled!


Ajánlott bejegyzések