Sütik kezelése

Így gyorsítsd fel a WordPress oldalad

Szerző: ,
WordPress gyorsaság

Nézzünk szembe a ténnyel, hogy az emberek bizony türelmetlenek. Bármilyen okos és szép a honlapod, hasznos a megosztott tartalom és remek a cég, ha az oldalak lassan töltődnek be, a kutya se fogja kivárni. Kegyetlen, ám sajnos igaz. Ráadásul azon túl, hogy ez rontja a felhasználói élményt, a keresőmotorok sem veszik túl jó néven, sőt az új ügyfelek megszerzésének arányán is jól tükröződhet. A jó hír viszont az, hogy ha WordPress oldalad van, könnyen megoldhatod a sebesség problémáját.

1. Jó tárhely

Minden weboldal alapja a jó tárhely. Ha magas színvonalat és alapvető gyorsaságot szeretnél magadnak és a honlapod látogatóinak biztosítani, akkor felejtsd el a megosztott hosting szolgáltatást. A saját, dedikált szerver viszont nagyon drága tud lenni és nem is feltétlen indokolt, hacsak nem számolsz milliós látogatószámmal minden napra. A megoldást a VPS (Virtual Private Server).

A VPS szolgáltatás lényege, hogy a nagy teljesítményű fizikai szervergépeket több kisebb, elkülönített erőforrásokkal rendelkező virtuális szerverre osztják fel. Ezek rendelkeznek az önálló szerverek minden előnyével, azonban a fizikai szervereknél sokkal költséghatékonyabbak, mivel azonos energia felvétel mellett több kisebb VPS-t szolgál ki a fizikai szerver. A gyakorlatban tehát egy VPS-sel a felhasználónak saját szervere lehet anélkül, hogy meg kellene vásárolnia a hardvert és el kellene helyeznie azt egy profi szerverteremben.

2. Képek

A honlapod valószínűleg legnagyobb adattömegét a képek adják. Azt csak remélni merjük, hogy rossz minőségű fotókkal és grafikákkal nem is dolgozol, de azt tudjuk, hogy a nagy felbontású képek lassíthatják az oldalad töltődését.

Ahhoz, hogy a képek is szépek legyenek, de a gyorsaság rovására se menjen, próbáld ki a JPEGmini alkalmazást – elérhető Windowsra és Macre is. Az okos kis program segíteni fog a képek méretezésében, méghozzá úgy, hogy a minőségükön semmit sem ront.

3. Caching

Optimalizálhatod az oldalad letöltődését úgy is, ha beveted a WP Super Cache plugint. Ez a beépülő modul segít abban, hogy ha valaki már meglátogatta a honlapod, az a következő alkalommal ahelyett, hogy megvárná, míg minden újra letöltődik, egy statikus html filet kapnak, vagyis gyorsabbnak érzékelik a tartalmat.

4. Adatbázis

Az értékes adatok újból és újból való letöltése ugyan elengedhetetlen, de lassíthatja a honlapodat. Erre szolgál megoldással a WP-Optimise plugin, ami az adatok lassú szitálása helyett úgy ereszti át azokat, mint egy hatalmas tölcsér.

5. CDN

A Content Delivery Network működése nagyon egyszerű, de épp annyira nagyszerű: lehetővé teszi, hogy a magyarországi vevők egy magyarországi szerverről kapják az adatokat, az amerikai vevők egy amerikai szerverről, és így tovább – mindenki onnan, ami számára a legközelebb van, ezáltal a lehető leggyorsabbá válhat a szolgáltatás.

Ezekkel a pofon egyszerű tippekkel máris hatékonyabban működik majd a WordPress oldalad, de ha mégis segítségre volna szükséged, fordulj WordPress specialista csapatunkhoz!

EASY WAYS TO SPEED UP YOUR WORDPRESS SITE


Hasznosnak találtad a bejegyzést? Csatlakozz hozzánk facebook csoportunkban vagy like-old az oldalunkat, hogy elsőként értesülj a webmarketing világát érintő hírekről.

Ajánlott bejegyzések