Menü

Inspiráció: mit tegyél a siker érdekében?

Ahhoz, hogy az élet bármely területén sikereket érhessünk el, fontos hogy megfelelő motiváció vezessen minket. Elengedhetetlen, hogy mindig tudjuk, mit akarunk elérni és milyen úton tudjuk mindezt megtenni. Ha még nem tudod, hogyan juss el célodig, vagy csak szeretnél minél többet tapasztalni, egy konferencia vagy egy workshop sokat segíthet!

Miért érdemes részt venni egy konferencián?

Egy konferencia több szempontból is érdekes lehet mindenki számára. Az inspiráció, az ihlet, az ösztönzés sokszor nagy segítség, ha éppen hullámvölgybe kerül az ember. Számtalan esetben csak egy kis támogatás kell - amelyet egy konferencián megkaphatunk - ahhoz, hogy ki tudjunk mászni a gödörből. Ha csak egy olyan mondatot hallasz az egész napos előadássorozat alatt, amely megfogja a fantáziád és meghatározza a további teendőidet, már megérte! Fontos, hogy egy konferencián saját magunkat is fejleszthetjük. Olyan új, vagy régi, de mélyebb tudásra tehetünk szert, amely a mindennapi életben is segítségünkre lehet. Önmagunkkal szemben is tisztán kell látnunk, tudnunk kell, hol húzódnak határaink és meddig vagyunk képesek elmenni a siker érdekében. Ehhez is hozzájárulhat egy konferencia vagy workshop. Csalódtál már konferenciában? Valószínű túl nagyok voltak az elvárásaid a felhozatallal és magaddal szemben is. Nem szabad olyan feltételeket megszabni, amelyeknek nem lehet megfelelni. Meg kell találni azt az egyensúlyt, amely mindkét irányban teljesíthető. Ne ijedj meg akkor sem, ha a volt már rossz élményed, nem minden konferencia egyforma, érdemes arra fókuszálni, hogy megfelelő inspirációt kaptál-e a rendezvénytől, illetve, hogy hallottál-e legalább egy olyan mondatot, ami megfogott. Ha igen, akkor sikert értél el! A konferenciák egyik legfontosabb hozadéka, hogy találkozhatsz a szakma képviselőivel, új ismertségekre tehetsz szert, ami szintén saját vállalkozásod, és önmagad elismerését is támogatja. inspiráció

Miben különbözik a workshop a konferenciától?

Részt venni egy workshopon igazi felüdülés lehet, hiszen nem kell nagy tömegben végigülnöd egy-egy előadást, hanem kisebb csoportban tanulhatsz, motiválódhatsz, fejlesztheted önmagad. Az inspiráció ilyen esetben sokkal mélyebbről jöhet, hiszen lényegesen jobban tudsz saját magadra koncentrálni. Egy workshop alkalmával nagyobb jelentőségű információ kerülhet a birtokodba, amely segíthet a későbbiekben az úton való eligazodásban. Nem szabad megragadni egyhelyben, mindig menni kell előre, haladni a céljaink felé, hogy biztosan elérhessük azt az állapotot, amely megfelelő inspirációval szolgál önmagunk számára, motivál bennünket.

Hogyan inspirálódj?

Az inspiráció magában sajnos nem elég a sikerhez. Azzal, hogy megfelelő ösztönzést találtál önmagad számára, csak az első lépést tetted meg. Ahhoz, hogy küldetésed meghozza a gyümölcsét, szükség van arra, hogy az ötletet valamilyen úton módon megvalósítsd. Ahhoz, hogy inspirálódni tudj, az első és legfontosabb dolog az összpontosítás. Tudod kell gondolataidat csak arra az egy feladatra, témára fókuszálni. Teheted ezt önállóan vagy akár egy brainstorming keretein belül is. Ha csapatban dolgoztok, az ötletelés talán könnyebb, de ebben az esetben is szükséges megtalálni a megfelelő inspirációt a projekt sikerességéhez. Ha nagyon sokáig nem találod meg azt, ami inspirálhat, próbálj ki új dolgokat, menj el egy konferenciára vagy workshopra, amely során olyan új impulzusok érhetnek, amelyek beindíthatják gondolataid. Hidd el, nem érdemes kihagyni a lehetőségeket, célszerű mindent megragadni a siker érdekében! inspiráció

Légy kifejező!

Bármikor, bármilyen helyzetben szükség lehet arra, hogy megszólalj mások előtt. Az mindennél fontosabb, hogy hogyan mondod el a mondandódat. Nem az számít igazán, hogy mit mondasz. Először gondold át, hogy mit akarsz a közönséged tudtára hozni, minden mondatot pontosan fogalmazz meg. Ha érthetően fejezed ki magad, sokkal könnyebben juttathatod el az üzeneted azoknak, akinek igazán számít. Igaz ez az írásos megjelenésekre is. Ne legyenek túl körmönfont mondataid, az egyszerűségre és érthetőségre törekedj az online világban is!

Irányíts!

A folyamatosan változó digitális trendekkel nem könnyű lépést tartani, de nem lehetetlen. A megfelelő inspiráció hozzásegíthet ahhoz, hogy ezt te is meg tudd tenni. A kihívás adott, de a feladat megoldható. Ehhez nyújtunk segítséget a HRENKO és a Teleki-Degenfeld Kastélyszálló Szirák közreműködésében létrejövő Digital Branding Conference & Workshop Castle of Inspirations rendezvény keretein belül, ahol a marketing csodafegyverek helyett hiteles szakértők és trénerek előadásaiból inspirálódhatsz. Az előadások és a tréning során segítünk, hogy az összetett digitális világban, hogyan építhetsz márkát, hogyan érvényesülhetsz.

hrenko-banner

Amennyiben szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkba, az Online Marketing Inspirációkba!

blog