Kreatív képes idézetek a közösségi médiában

Szerző: admin,
képes idézetek

Ha azt mondjuk Picture Quotes valószínűleg azonnal a Pinterest képek jutnak az eszedbe. Mostanában egyre felkapottabb a képes idézetek használata a valós világban és a közösségi médiában is. Éppen ezért, egy kis inspirációgyűjtésképp, olyan grafikai példákat gyűjtöttünk össze idézetekre, amelyeket te is hasznosítani tudsz a márkád és a céged szempontjából. Ha van már elképzelésed, de szeretnél egy következő szintre lépni, akkor ezek segíthetnek, és ciki helyett remek lesz az eredmény.

1. Gondolatok életre keltve

Keltsd életre a gondolatokat a grafikus képekkel. A megkomponált képek segítenek elmesélni egy történetet, amelynek keretében az idézet áll, és a grafikus képek élővé teszik a képet.  Ha úgy döntesz ezt az utat választod, akkor figyelj arra, hogy a kép megfeleljen az idézetnek. Ideális esetben, a kép és a szöveg együtt olyan, mint a kovakő és a szikra, együtt igazán robbanó hatásúak.

A grafikus képek általában szembetűnőbbek, mint maga a szöveg, így kevesebb figyelem is jut néha a gondolatnak, ami szomorú. Ezért azt javasoljuk, hogy  használj világos, kontrasztos színekket vagy kézzel rajzolt képeket.

Néhány példa:

képes idézetek

képes idézetek

képes idézetek

képes idézetek

2. Keretezd a gondolatot

A keretet kapó gondolatok remek dekorációk otthonra és az irodába egyaránt. A mostani lakberendezés egyik kedvenc motívuma az ehhez hasonló képek használata. Lehet falra festett vagy nyomtatott is.  Az egyszerű kerethasználattal újabb dimenziót kaphat a design.

Ha az egyszerű keret mellett döntöttél akkor a szöveg lehet színes és bonyolult formájú, ha pedig minimalista szövegeket kedveled, akkor a keret vastagabb vagy feltűnőbb legyen.

képes idézetek

képes idézetek

képes idézetek

3. Változtasd a szöveget művészetté

Tedd bele a kreativitásod a munkádba, alakítsd át a szöveget egy illusztrációvá. Győződj meg róla, hogy minden a megfelelő kontextusban marad azáltal, hogy a forma releváns lesz az üzenettel. Mint a következő képeken is látható, rugalmas betűtípusokat érdemes választanod, amelyek még az olvasható kategóriába tartoznak, akkor is, ha formázod a szöveget.

képes idézetek

képes idézetek

4. Hagyd meg a képzeletnek

Az absztrakt képekkel elgondolkodtathatod a követőidet. Használhatsz szimbólumokat és vizuális trükköket a kontextusra.  Az idézeteket egy új szintre viheted a szójátékok segítségével. A színek vagy éppen alig látható betűtípusok azonnal odavonzzák a tekintetet  képekre.

A következő képek kiváló lehetőségeket mutatnak be:

képes idézetek

képes idézetek

képes idézetek

5. Lehelj életet az idézetbe

A legnagyobbakhoz hasonlóan, a természetből is bőven meríthetsz ihletet. A képes idézet egyfajta menekülés a stresszes munkanapok elől, vagy emlékeztetnek egy szép emlékre, esetleg motivációt adnak. Erre is bőven láthatunk példákat a social mediában, hiszen az emberek előszeretettel kedvelik és osztják meg. Ki tudna ellenállni egy szép idézetnek egy tájképpel keverve?

Ha ebben a formában gondolkozol, akkor válassz ki egy egységes stílust a szöveg színére és formájára, és arra is figyelj, hogy ne vonja el a figyelmet a képről.

képes idézetek

képes idézetek

6. Csinálj egy posztert

A képes idézeteknek akkor a legnagyobb az elérése, ha úgy néznek ki, mint a plakátok. Válassz egy vastag betűtípust, adj hozzá több vizuális elemet, de úgy, hogy a szöveg és a színek szimbiózisban legyenek. Egy poszter szerű felhívó üzenet remek lehet az akciós ajánlatok számára is.

képes idézetek

képes idézetek

képes idézetek

7. Rendhagyó vászon

Az idézetek emberivé tehetnek semleges tárgyakat mint például falak vagy épületek. Itt nem arra gondolunk, hogy közvetlenül a falra kell írnod egy idézetet, hanem egy bekeretezett fényképre, amely kölcsönhatásban van a képpel, szöveggel és textúrával. Ilyeneket gyakran láthatsz falakon, épületeken, matrica formában, de akár posztereken a vasútállomásokon és egyéb nyilvános helyeken is, persze ragasztgatásra senkit sem buzdítunk!

képes idézetek

képes idézetek

8. Szórakoztató és gyermeki

Még a legrégebbi idézeteket is felújíthatod, ha felfrissíted kicsit és fiatalos betűtípusokat és színeket használsz. A legbonyolultabb gondolatoknak is könnyen érthető formát ad.

Válassz a vidám színek közül, amelyek társulnak a gyermeki hangulatoz, a vattacukor pasztell árnyalatokhoz. De lehetnek veszélyesebbek is az árnyalatok, vagy használhatsz különböző mintákat is.

képes idézetek

képes idézetek

képes idézetek

9. A kevesebb néha több

A minimalista design nagyon népszerű, hiszen egyszerű, de mégis nagyszerű. A minimalista idézetet egy egyszerű háttérrel kombinálhatod, a tiszta megjelenésért, de a merészebb színektől sem kell megriadni, csak meg kell teremteni az egységes egyensúlyt a tipográfiával és a fehér részekkel a vásznon.

Social media, asztali háttérkép, otthoni megjelenés, mindenhová használhatod.

képes idézetek

képes idézetek

képes idézetek

 

10. Ne félj a fancy betűtípusoktól

A díszes betűtípusoktól úgy érezheted, hogy sokkal személyesebbek a képes idézetek, akár egy kézzel írt levél. Különböző textúrákkal keverve ráadásul sokkal háziasabb jellegű lesz, hiszen olyan, mintha csak otthon készítetted volna. Játssz ezekkel a textúrákkal, színekkel és fűszerezed a saját stílusoddal.

képes idézetek

képes idézetek

képes idézetek

 

Nos, reméljük sikerült egy kis kreativitást csempészni a pénteki napodba és elrémisztő példák helyett sokkal több, a fentiekhez hasonló képes idézet jön szembe mostantól. Egy kis egyediséggel a legnagyobb klisé is okozhat örömöt, ráadásul mivel ismerős formula, könnyebben közel kerül az ember szívéhez, mint valami újdonság!

Amennyiben  szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkban, az Online Marketing Inspirációkban .

 100 Stunning Picture Quotes That Will Supercharge Your Creativity


Ajánlott bejegyzések