Menü

Megújult felülettel és régóta várt funkciókkal fordul rá az őszre a LinkedIn

A LinkedIn az elmúlt öt hónapban számos országban tesztelte legújabb funkcióit, amit most fokozatosan minden felhasználónak elérhetővé tesznek, egy komolyabb arculati ráncfelvarrással kiegészítve. Az új felület világosabb, szellősebb és úgy általában kevésbé kék, és kevésbé "céges" benyomást kelt, mint eddig. Ahogy a LinkedIn csapata közölte,
Két évvel ezelőtt kezdtünk azon dolgozni, hogy a brand jobban tükrözze a LinkedIn tagjainak és szervezeteinek közösségét, akik segítik, inspirálják és támogatják egymást. Most ennek a fejlődésnek értünk egy újabb fejezetéhez, amit az egész platformon keresztül is szeretnénk bemutatni: ez az új külső testesíti meg a sokszínű, befogadó és barátságos közösségünket.
Ahogy az alábbi screenshoton is látható, a frissítés főleg esztétikai jellegű, de néhány plusz funkciót is kapunk azért a megújul oldalon. New look LinkedIn A legnagyobb jelentőségű ezek közül mindenképpen a Stories, ami használatában és megjelenésében is egyezik a már jól ismert Facebook- és Instagram sztorikkal. A cég idén februárban jelentette be ezt az új funkciót, amit többek között Brazíliában, Hollandiában és Ausztráliában teszteltek az elmúlt hónapokban. LinkedIn Stories A sztorikat a mostani körben először Amerikában és Kanadában próbálhatják ki a felhasználók, de hamarosan a többi régióban is elérhetővé teszik majd.

Komplexebb keresés, jobb eredmények

A mostani update-tel a keresést is megreformálták.
Korábban szűrhettél emberekre vagy állásokra, mostantól azonban összetett kereséseket lehet majd végrehajtani, ami az emberekre, pozíciókra, kurzusokra, csoportokra, tartalomra vagy bármi egyébre is irányulhat. Például ha rákeresel arra, hogy Java, látni fogod, hogy milyen újdonságok elérhetőek ezzel a skill-lel kapcsolatban a kurzusok között, olyan munkákat, ahol szükséges ez a tudás, illetve releváns csoportokat is, amikhez csatlakozhatsz.
A keresési eredmények között pedig mostantól nagyobb eséllyel láthatjuk majd az ismerőseink tartalmait, mint azokat, akikkel nem jelöltük be egymást, a még személyesebb felhasználói élmény érdekében.

További újdonságok

Hamarosan videómeetingeket is tarthatunk majd az oldalon, hiszen a LinkedIn a Teams, a Zoom és a Bluejeans integrálásán is dolgozik. Ezen kívül hasznos meglepetés érkezett az üzenetekbe is, mostantól szerkeszthetővé/törölhetővé válnak a LinkedInen küldött levelek. Lehetőség nyílik arra is, hogy leveleinket tömegesen töröljük/archiváljuk, és vadonatúj reakciókat is kaptunk a fejlesztőktől.

LinkedIn message editingsLinkedIn Reactions in messages

A 'szakmai közösségi oldal' ezekkel a változtatásokkal ismét abba az irányba tett ismét lépéseket, hogy legalább annyira közösségi, mint szakmai felület legyen, ahol a felhasználók szívesen töltik az idejüket akkor is, ha éppen nem keresnek állást.

Social Media Today

 
blog