Menü

Messenger újítás: kell ez nekünk?

A Facebook megint frissített, ezúttal a Messenger applikáció kapott új funkciókat. A platformon találkozhatunk már hirdetéssel, mobil weboldal nézettel, fizetési rendszerrel, üdvözlő képernyővel, és megosztási lehetőséggel is.

Mire jók ezek az újítások?

Hirdetések A hírfolyamban megjelenő hirdetések esetében elérhetővé válik, hogy a felületen ne weboldalra irányuló call-to-action felhívás legyen, hanem a Messengerre. Akár linket is tehet a hirdető a hirdetés szövegébe, amely az üzenetekre mutat. Ha rákattintunk, automatikusan megnyílik egy új üzenetablak a hirdetés szövegével, vagy egy megszerkesztett üzenettel. Kezdődhet a követőgyűjtés! messenger Mobil weboldal nézetek Lehetőség nyílik arra is, hogy a Messenger felületén belül a Facebook üzleti oldalakat is szemügyre vehessünk, valamint egyszerűen kapcsolatba is léphessünk velük. Az oldalakat mobil weboldal nézetben tudjuk megnyitni ezen a platformon is. Az így kialakított kapcsolat az ügyféllel intenzívebb és mélyebb lehet, mint azok, amelyek csak az oldalon alakult ki. Mindehhez extra kiegészítőként társul a béta verzióban a fizetőrendszer, ami egyelőre csak Amerikában érhető el. Fizetési rendszerek Az szintén csak Amerikában elérhető béta verziójú fizetőrendszerek a Messengeren belül nagy sikert arathatnak. Azáltal, hogy az üzleteknek belépést biztosítanak az üzenetek világába, lehetővé teszik azt is, hogy ezen a felületen keresztül az ügyfél fizetni is tudjon azért a termékért, amit meg szeretne vásárolni. A rendelést követően egy kattintásra lesz a fizetés is, így egyszerűsítve a folyamatokat. Hamarosan több országban is elérhető ez a funkció! messenger Üdvözlő képernyők Abban az esetben, ha valaki Messenger üzenetet indít az üzletünk irányába, először egy olyan üdvözlő képernyő köszönti majd, amelyen több információt megtudhat rólunk és arról, amit képviselünk. Az üzleti oldalak esetében a beállításokban lehet módosítani azon, hogy mi kerüljön erre a felületre és mi ne. Vajon mennyire lesz hasznos ez a funkció? messenger Megosztási lehetőségek A Messenger adta lehetőségeket kihasználva könnyebben tudunk majd megosztani különböző tartalmakat barátainkkal, ismerőseinkkel. A Facebookon fellelhető oldalakkal történő üzenetváltásokat pár kattintással továbbítani tudjuk. Az oldalak tulajdonosai így több emberhez juthatnak el, mint korábban, nagyobb ismertségre tehetnek szert. Egyszerű, de nagyszerű! Te használni fogod? messenger Ezek az újítások az üzleti oldalaknak nagy segítséget nyújthatnak a közönségük eléréséhez, de vajon az egyszerű felhasználók számára is akkora értékkel bírnak majd, mint várják?

Amennyiben szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkba, az Online Marketing Inspirációkba!

New Messenger Platform Features: Link Ads to Messenger, Enhanced Mobile Websites, Payments and More

konferencia

blog