Sütik kezelése

Mostantól minden WhatsApp üzenet titkos marad

Szerző: ,
whatsapp üzenet titkos

Az adatvédelem manapság rendkívül fontos kérdés, hiszen ki akarná, hogy illetéktelenek férjenek hozzá a személyes dolgaihoz? Sokan ezért fogadták örömmel a nemrég bejelentett újdonságot, miszerint a WhatsApp üzenetküldő rendszere privát lesz és a beszélgetések mostantól titkosítva folyhatnak.

A WhatsApp által kiadott közleményben megmagyarázzák a döntésüket:

“Számunkra mindig is nagyon fontos volt a az adatvédelem és hogy minél biztonságosabbá tegyük a kommunikációt.”

A titkosítás azt jelenti, hogy a megírt üzenetet csak az tudja elolvasni, akinek küldted. Tehát nem kell félned attól, hogy feltörik és magánüzeneteidet bárki láthatja, legyen az hacker vagy épp az applikáció munkatársai. Az újdonság miatt a WhatsApp sokkal inkább személyes hangvételűbb lesz, hiszen ezeket az üzeneteket csak te és akivel/akikkel beszélgetsz láthatják.

Arra külön felhívták a figyelmet, hogy ha a legújabb verziót használod, akkor nem igényel külön beállítást a titkosított funkció, mert alapértelmezettnek tekinti!

Az egyre inkább digitalizált világnak erre nagy szüksége volt, hiszen annyi adatot tárolunk az interneten, hogy elkerülhetetlen, hogy ne éljenek vissza a személyes dolgainkkal. Épp itt volt az ideje egy adatvédelmező újításnak. A blogbejegyzésben kitérnek arra is, hogy számukra miért volt annyira fontos, hogy megvalósítsák az újításokat:

whatsappAz emberek személyes kommunikációjának védelme iránti szándékunk, az egyik legalapvetőbb meggyőződésünk a WhatsApp-nál, és számomra pedig személyes kérdés. A USSR uralma alatt nőttem fel, a kommunizmus szabályai szerint, és az egyik oka annak, hogy a családom az Egyesült Államokba költözött, hogy az emberek nem beszélhettek szabadon.

Egy új szintre lépett a személyes kommunikáció, mi kíváncsiak leszünk mások rukkolnak-e még hasonló újításokkal, hiszen a Whatsappot kb. egymilliárd ember használja, így a Facebook ugyan megelőzi a másfélmilliárd felhasználójával, de annak saját chat alkalmazása, a Messenger csak 800 milliós felhasználóbázissal büszkélkedhet. A WhatsApp nem mellesleg a Facebook tulajdona, két éve vették meg 19 milliárd dollárért, de független alkalmazásként működik.

Végpontok közötti titkosítás


Ajánlott bejegyzések