Menü

Mostantól a spammerek posztjai háttérbe szorulnak a News Feedben

A Facebook új algoritmus frissítése mostantól hozzájárul, hogy kevesebb zavaró tartalmat láthassunk a hírfolyamunkon. Június 30.-án a Facebook bejelentette, hogy egy következő lépést tett annak érdekében, hogy csökkentse a zavaró, alacsony minőségű posztok elterjedését a hírfolyamban. Bizonyítva azt, hogy folyamatosan azon dolgoznak, hogy javítsák az emberek élményét és több olyan tartalommal találkozhassanak ami informatív vagy akár szórakoztató jellegű miközben a hírfolyamot olvassák.

A háttérbe szorított tartalmak többnyire álhírek, kattintásvadász hírek, feltűnést keltő cikkek.

Kimutatták, hogy létezik azon egyének egy csoportja akik napi szinten 50 vagy akár annál több bejegyzést tesznek közzé, ezáltal zavarva, spammelve, illetve bepiszkítva más ismerőseik hírfolyamát ennek következtében csökkentve azok élményét a Facebook használata közben. Sok esetben természetesen nem csak magánszemélyekről, hanem céges profilokról és botokról is szó esik.

A változtatás olyan módon lép majd életbe, hogy tulajdonképpen a "spammelő" profilok posztjai ritkábban tűnnek majd fel a hírfolyamunkban a posztok mennyiségének ellenére.

Ezzel a frissítéssel a Facebook kizárólag a személyes cikkeket, bejegyzéseket fogja redukálni, és nem lesz hatással a videókra, képekre, oldalakra vagy bejelentkezésekre sem. Igy az oldalak üzemeltetőinek sem kell félniük attól, hogy az újítás bármilyen hatással lesz a tevékenységükre. De mivel ez a faktor, amit az új frissítés hozott, csak egy a sok közül, ezért más szempontokat is célszerű lesz figyelembe vennünk megosztott tartalmainkkal kapcsolatban. A Facebook kétmilliárdos felhasználói táborára kivetítve ugyan ez a változtatás elenyésző, viszont annál inkább hozzájárul ahhoz, hogy zavartalanabbul olvashassuk a hírfolyamunkat nap mint nap.

Showing more informative links in News Feed

blog