Sütik kezelése

Nem átjátszhatatlan az Instagram értesítési rendszere

Szerző: ,
Instagram logo.

Az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő kép-és videomegosztó applikációban új funkciót tesztelnek a fejlesztők. Az újítás a news feedben megosztott tartalmakra nem, csak a my story blokkot érinti majd. Instagram újítás.

A Valentin nap véget ért, így a nagy szerelem után már nyugodtan szóba hozhatjuk az összetört szíveket. Leginkább az újdonsült szingliknek lesz rossz az a funkció, amelyet az Instagram tesztelni fog. Gyakori baklövés, hogy a frissen elvesztett szerelmünk minden lépését nyomon követjük, a nem permanens tartalmakat pedig le is mentjük, hogy jó zálog lehessen egy számonkérés alkalmával. Ez az önjelölt nyomozói és vallatói szerepkör, mostantól könnyedén párosulhat a lebukás veszélyével is. Az Instagram ugyanis, történetesen külön jelzést rak majd azon felhasználók neve mellé, akik a my story-t nem csak megnézték, de screenshotot is készítettek róla.

Ez van, kukkolók!

Az Instagram pár éve vetette be a my story lehetőségét, melynek lényege, hogy a felhasználók olyan tartalmakat oszthassanak meg, amelyek mindösszesen 24 óra erejéig elérhetők. Az Instagram oldalunkra feltöltött képek egyébként szintén nem menthetők a klasszikus módon, ám ha egy feedbe feltöltött képről készül képernyőfotó, arról nem kap értesítést a „szenvedő fél.”

Nem nehéz kitalálni, hogy az Instagram policyje a megtekintés, nem pedig az elraktározás alapelvére épít. Akik mégis megpróbálják az alapelvek gyakorlatát „áthágni”, azokról már az a felhasználó is tudni fog a my storyk esetében, akinek a bejegyzését konzerválják.

Az értesítés.

A National Book Store Instagram csapatának, nem elég a 24 órás történet…

Az újítás, egyébként nem lesz átverhetetlen.

Alig pár napos a történet, az éles eszű social media betyárok azonban már most alternatívát állítottak arra, hogy hogyan ne derüljön ki a turpisság. Ráadásul nem is egyet, hanem rögtön két módon is ki lehet játszani a megvető tekinteteket és a creepynek titulálást, ha my storyt akarunk lencsevégre kapni.

A biztonságosabb módszer.

Tudjuk azt, hogy a számok is arról tanúskodnak, hogy sokkal-sokkal többet használunk mobiltelefont, mint laptopot, asztali számítógépet. Az Instagram kifejezetten mobilapp, ám létezhetnek a földön olyan elvetemül emberek is, akik PC-ről lépnek be az app webes felületére. Ebben a formában is megtekinthetők az Insta-storyk, ráadásul akkora szerencséje van az erre vágyóknak, hogy a PrtScr gombot, az alkalmazás ekképpen nem érzékeli. Utána már csak a jó öreg Paint-et kell megnyitni, ütni egy beillesztést, a story pedig nyomtalanul halhatatlanná vált.

A kényelmesebb módszer.

Az okostelefonoknak van egy bizonyos mértékű online „emlékezőképessége”, így könnyen lehet, hogy internetes kapcsolat nélkül is elérhetők maradnak bizonyos tartalmak. A technika a feltűnésmentes screenshotokat illetően rém egyszerű. A telefont repülőgép üzemmódba rakjuk, megcsináljuk a képernyőfotót a nemrég megnyitott tartalomról, majd visszarakjuk a telefont normál üzemmódba. Az illető így a képernyőfotóról nem fog értesítést kapni.

A Valentin napot magányosan eltöltőknek üzenjük, hogy nincs veszve minden.

Ha social media, akkor minden apró trükkben otthon vagyunk. Szemezgessen kedvére, szolgáltatásaink közül!

Kép: Lifehacker

How to Take Screenshots of Instagram Stories Without Getting Caught


Hasznosnak találtad a bejegyzést? Csatlakozz hozzánk facebook csoportunkban vagy like-old az oldalunkat, hogy elsőként értesülj a webmarketing világát érintő hírekről.

Ajánlott bejegyzések

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.