Menü

Pánik gombot fejleszt a Tinder!

A Tinder további lépéseket tesz a felhasználói biztonság fokozása érdekében, és olyan funkciót vezet be, ami lehetővé teszi a randizók számára azt, hogy bejelentkezhessenek hol tartózkodnak aktuálisan, pánikriasztást küldjenek és akár kihívják a hatóságokat. Az anyavállalat, a Noonlight nevű helymeghatározó (és személyi biztonsági) alkalmazással együttműködve fejleszti a gombot, ami egy biztonsági kód segítségével szűrné ki a téves riasztásokat - írta a Wall Street Journal. A gomb tesztelését már január végén el akarják kezdeni az Egyesült Államokban.
Hogyan működik?
Ha egy randi eldurvulna, akkor a felhasználó riasztást adhat le a Tinderen keresztül, a Noonlight rendszerébe. Ezután be kell írnia egy kódot az alkalmazásba. Ha nem írja be a kódot, akkor a Noonlight egyik diszpécsere felveszi a felhasználóval a kapcsolatot. Ha a felhasználó nem válaszol a diszpécser üzenetére, az felhívja telefonon a vélhetően veszélyben lévő személyt, ha erre se válaszol, vagy megerősíti azt, hogy baj van, akkor a diszpécser értesíti a rendőrséget. A szolgáltatás használatához a felhasználónak meg kell osztania a valós idejű helyadatait az alkalmazással. A Match (az anyavállalat) azt mondja, hogy ezt az információt nem használják fel marketing célokra vagy bármi másra, egyedül a Noonlightnak lesznek meg, de még ők sem használják fel semmire. A funkciót használó, egy alkalmazás kitűzőt is kitehetnek a profiljára, ezzel remélve azt, hogy már előre elijeszti a tudat a “rossz embereket”, hogy az "áldozat" védve van és ezzel a Tindert is kevesebb nem tiszta szándékú ember fogja használni. Természetesen annak mindig fennáll a lehetősége, hogy egy véletlen baleset miatt, egy jól működő randin is beriaszt az alkalmazás, de a vállalat kiáll amellett, hogy ez egy olyan kockázat, amit hajlandóak vállalni az emberek biztonsága érdekében. Mandy Ginsberg a vállalat vezetője szerint a legrosszabb ami történik, hogy valaki bekopogtat az ajtón megnézni minden okés-e, ha valaki nem szól vissza, de ez még mindig jobb, mintha komoly baj történne, de senki se segítene.
Megéri?
Minden olyan szolgáltatás, amely biztonságosabbá teheti az online társkeresők zavaros világát a felhasználók számára, kétségtelenül hasznos lépés. Ha innentől kevesebb randi után eltűnt ember szerepel a statisztikákban, biztonságosabb kapcsolatokat lehet létrehozni interneten keresztül is, akkor egy kis adatmegosztás csekély ár az épségünkért!

Engadget

blog