Menü

A profilképek terén is újít a Facebook

A folyamatos frissítések legtöbbször a hirdetői szektort érintik. Most azonban újabb változtatás érkezik, amivel minden Facebook felhasználó találkozhat majd, ugyanis az eddig négyzetre vágott profilfotók helyett kör alakú megoldást tesztelnek. Egyes usereknél már tapasztalhatjuk az új megjelenítést, ami azt is eredményezi, hogy a hírfolyamban máshogy jelennek meg a felhasználók és az oldalak profilfotói. Azaz mostantól könnyebb lesz megkülönböztetni őket egymástól.
A Facebooknál hivatalosan is megerősítették, hogy ez csak egyike a több, designt érintő újításnak és jelenleg mást is tesztelnek.
Képet feltölteni természetesen ugyanúgy bármilyen (négyzet, téglalap) formában lehetséges lesz, az alakra vágást a Facebook rendszere oldja meg. Ez pedig jó hír, mert nem szükséges most azonnal erre alkalmas képszerkesztő programot keresni. Persze csak viccelünk! :)

Ahogy az lenni szokott, azt természetesen még nem lehet biztosan tudni, hogy mikor jelenik meg minden felhasználónál az újítás, de valószínűleg csak idő kérdése. Ez utóbbira enged következtetni az is, hogy a Twitter is nemrég (júniusban) vezette be a kör alakú profilképeket, de számos más közösségi médium is ilyet használ már.

TETSZETT A CIKK? CSATLAKOZZ AZ ONLINE MARKETING INSPIRÁCIÓK NEVŰ CSOPORTUNKBA, AHOL HASONLÓ TÉMÁKKAL FOGLALKOZUNK!

blog