Menü

Stabilizáció a jobb videóélményért

Mivel a videós tartalmak már most is dominálnak a világ vizuális tartalmai között, a Facebook is útnak indított egy olyan fejlesztést, amely segítséget nyújthat azoknak a videókészítőknek, akik a 360 fokos felvételekkel foglalkoznak. Az élmény javítása érdekében vezették be a stabilizáció funkcióját. Az újítás abban nyújt segítséget, hogy a felhasználók jobb eredményt kapjanak az okostelefonjaik kamerájával felvett 360 fokos videók esetében is.

Te éltél már a 360 fokos videók adta lehetőségekkel? Észrevehető a változás?

A Facebook egy olyan hibrid stabilizáló rendszert vezet be, amely segít kevésbé ingataggá és csiszolatlanná tenni filmjeidet. A specifikációk még nem ismertek teljes egészében, de a Facebook azzal kezdte, hogy az algoritmusában 2D és 3D technikát is alkalmaz, ezzel is biztosítva a 360 fokos videók jobb minőségét. Mind a 2D-3D techinkákra és a torzult pörgetésre is azt mondják, hatékonyan működik, 10-20 százalékos bit-ráta növekedés eléréssel, ugyanazzal a videóminőséggel. Mindemellett a Facebook akár 22 millisecundum alatt tudja stabilizálni a 360 fokos videót képenként egy átlagos gépen. A szeptember óta a közösségi hálóra feltöltött 250 ezer 360 fokos videóval a Facebook előkészítette azt a terepet, ahol az egyre nagyobb és jobb dolgok a magával ragadó videók közé léphetnek. Az pedig szinte biztos, hogy minden változtatás elérhető lesz az Oculus alkalmazáson keresztül is. Vajon mennyire fogja meghatározni a videók elterjedését a felületen a stabilizáció?

Amennyiben szeretnél még több ötletet vagy inspirációt szerezni, csatlakozz hozzánk Facebook csoportunkban, az Online Marketing Inspirációkba!

Facebook Makes 360 Video Better With Stabilisation

 
blog