Menü

Szundi gombot tesztel a Facebook

Belefáradtál a barátaid ömlengős, kisbabás, esküvős, nyaralós posztjaiba, de letörölni nem szeretnéd őket? Esetleg csak a "winter is coming" típusú bejegyzésekre vagy a korábban like-olt oldalak, esetleg csoportok zavaró felbukkanására nem vagy kíváncsi éppen? Akkor a teljes unfollow helyett, számodra kínál megoldást a Facebook jelenleg csak teszt alatt működő, vadiúj funkciója.

A legnagyobb közösségi médium ugyanis a roppant hasznosnak tűnő szundi gombot teszteli éppen!

Miért lesz jó nekünk?

Mert anélkül tudsz megszabadulni a barátaid, ismerőseid, valamint különböző oldalak és csoportok bejegyzéseitől, hogy (lássuk be) bunkónak tűnnél, míg a számodra kedves bejegyzéstípusokat zavartalanul élvezheted (szemben mondjuk a repülő vagy internet mentes üzemmóddal). Választhatsz a 24 órás, 7 és 30 napos verziók közül, vagyis ennyi ideig lubickolhatsz az irritáló posztok nélküli felületen, utána pedig minden visszatér a normál kerékvágásba babafotókkal és a tengerparti pózolásokkal (kinek mi) együtt.

A funkció fő célja az, hogy (bár csak ideig-óráig tartó megoldást nyújt, de mégis) lehetőséget kínáljon arra, hogy bárki a saját kezdvére alakítsa a hírfolyamát. A Facebook ars poeticája ugyebár a kapcsolatépítés, így a szundi gomb ezzel picit ellentétesnek tűnik, de azt Zuckerbergék is belátják, hogy az x ideig tartó mosolyszünet is az élet velejárója. Aztán, ha úgy döntesz, hogy valakitől véglegesen szeretnél megválni, jöhet az unfollow vagy az unfriend, csak rajtad áll.

TETSZETT A BEJEGYZÉS? SZÍVESEN OLVASNÁL HASONLÓKAT? CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON!

Facebook Is Testing A “Snooze Button” Feature

blog